Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 1 april 2013

Invigning sparade 100 kronor

Maken kopplade in den nya symaskinen idag. Jag skulle nämligen sy men har haft den andra symaskinen i över 25 år så jag kom mig inte för att byta.
Jag har ett linne som jag ärvt som visar hela magen när jag har på mig det. Jag tänkte köpa ett nytt eftersom det är det enda svarta linnet jag har. Men så tänkte jag vidare om jag inte kunde använda något jag hade hemma och sy om det. Jag böt till mig en hög med kläder häromdagen och där var bland annat en tröja som jag la till bytarhögen. Naturskyddsföreningen har klädbytardag - 5 plagg mot 5 nya. Jag tog den och satte ihop med det svarta linnet. Ungefär 100 kronor + bensin sparade. =)
När jag ändå höll på och gjorde om kläder tog jag en vit tröja som blivit färgad i tvätten + har två fläckar som inte gått bort i tvätten. Jag fick fläckarna och tvättade tröjan innan jag började använda galltvål.
Jag färgade den röd. Textilfärg köpte jag massor av paket billigt på Ullared när vi var där första gången.
 Dom enstaka gångerna som vi köper kaffebröd vill L alltid ha havrebollar. Dom kostar ungefär 10 kronor/styck. Jag brukar göra egna men nu var det ett tag sen. 29 stycken och priset är 10 kronor för alla så 29 öre/styck. En besparing på 280 kronor. Nu går jag ju inte ut och köper 29 stycken havrebollar på samma gång men ändå.
Jag plöjer igenom mina amerikanska sparböcker och har fått massor av nya tips. Jag som trodde jag kunde alla spartips som finns. Så jag kommer helt klart att tjäna in kostnaden för dom. Jag får även köpa pengabesparande saker så böckerna får jag köpa om jag får nya spartips ur dom, vilket jag alltså fått. Mitt spartänk går nu automatiskt.

2 kommentarer:

Linda sa...

Va snyggt linnet blev! Kram

Esbe sa...

Hej! Long time no see (mitt fel, jag har inte läst så mycket bloggar på sistone). Detta linne (svart och turkost) har jag tänkt mycket på, har tänkt göra ett antal tunikor/klänningar genom att göra som du har gjort (d v s sy ihop). Har du bara vänt avigsidorna mot varandra och sytt zigzag-stygn, eller har du gjort på något annat sätt?
/esbe