söndag 31 mars 2013

Rostbröd

En solig dag som har gått i pysslets tecken. Då är det inte pyssel pyssel utan hemmapyssel. Banklånet och solvärmebidraget är ifyllda och inskickade. Nu håller vi tummar och tår att dom blir beviljade. Maken har redan pratat med banken så det blir beviljat. Hon tyckte vi skulle lägga ihop det lånet som går ut nu i maj och det nya lånet till ett större lån. När jag undrade varför kunde maken inte svara på det. Räntan blir ju samma även om det är två lån. Det gamla lånet är inte på så hög summa så då kan vi välja högsta amortering och rörlig ränta på det. Det nya lånet kommer att bli ett av dom högre så då kanske vi vill ha lägre amortering tills dom mindre lånen är betalda. Vårat huslån består av massor med lån med olika räntor och bindningstider. Hon på banken tyckte också att vi amorterar så pass bra på våra lån att det räknades som pensionsparande. Det kändes skönt att höra för dom brukar alltid klaga på att vi inte har något pensionssparande. Fast maken har börjat pensionspara 200 kronor/månad nu. Alltid något. Men vi sparar 2200 kronor i buffertsparande.
Jag har bakat rostbröd. När L har ridskolan på tisdagar ger jag henne alltid varma mackor innan. Vi äter sen kvällsmat när hon kommer hem. Jag bakar allt bröd själv så varför inte rostbröd. Jag använde ett recept på vanligt vitt bröd som jag gjorde i brödformar och skivade i skärmaskinen innan jag frös dom. Det kostade 5 kronor att baka brödet. Alltså 2,50/limpa. Ett köpt rostbröd kostar 13,90. Nu vet jag inte hur många skivor den innehåller men vikten är 600 gram. Mitt rostbröd väger 500 gram. Jag tjänar alltså ungefär 10 kronor varje gång jag bakar eget rostbröd/limpa så 20 kronor sparade idag. =)
 När ugnen ändå var varm gjorde jag lammstek i den. Vi ska äta den tillsammans med pressad potatis och brunsås. Den pressade potatisen gjorde jag av potatisen som blev över efter påskbordet igår.

1 kommentar:

Evelina sa...

Jag vet att du gillar att plocka från naturen och läste i senaste nr av Hälsa att björklöv, främst späda, går att äta och har en söt smak. Tänkte själv prova så snart de slår ut. Ett recept på pesto fanns med men jag gissar att man kan blanda bladen i sallad/paj/bröd etc. Gröna blad är ju väldigt nyttigt dessutom!

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...