Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 4 april 2013

Det som är svårast att komma på

Är rubriken. En ny solig dag som har ägnats åt hemmapyssel. Jag har dammat av några av mina gamla recept och spartips.
Egen tacokrydda är gjord idag. Man tar bara max halva mängden mot köpt krydda för den blir väldigt stark. Kostar mindre än hälften mot den färdigköpta.
Pizzasallad och smör är också gjort.
Cupcakes är också gjorda. Till kaffet som min bytarkompis kommer och ska dricka.
Luftfräscharen jag gjorde igår är fortfarande under testning så receptet kommer när den är färdigtestad. Jag hällde den i en tom balsamsprayflaska som jag sparat. Ibland är det bra att spara på allt.
Jag tänkte ha ett återkommande veckoinlägg på vad jag sålt och vad jag gjort av pengarna. Jag har bestämt för att ha det varje månad istället. Ska krediterna betalas så gör jag ju det en gång i månaden och inte varje vecka. Jag har i alla fall lagt in saker för försäljning. 5 - 10 saker/vecka tänkte jag mig. Den här veckan är 11 saker inlagda. Dessutom väntar jag på två försäljningar där köparna bara skjuter fram det hela tiden. Dom måste vänta på pengar säger dom men jag ser att dom skriver köper på massor av andra annonser så blir lite sur.
Annars går dagarna mest åt till plugg. Sista delkursens första del ska vara inlämnad den 26 april och jag har ingen aning om vad jag ska skriva. =( Lite svårt att skriva saker om jobbet när man är sjukskriven och inte jobbar. Jag väntar på om jag fick godkänt eller inte i den förra delkursen. Jag har ju fått göra om alla arbeten hittills men hoppas jag slipper det den här gången.
 På posten kom det Floras blommor gratis för jag skrivit in eankoder från Flora paket som jag fick gratis. Jag skrev om det här. Sen kom det energidrycker gratis från? M dricker sånt så jag tänkte han skulle få prova. Det kanske förresten kan vara nästa projekt att göra egen energidryck till M och få honom att dricka den. =)
En bloggkompis ska ha trädgårdsloppis och jag tänkte vara med om min mage klarar det. Jag trodde inte riktigt jag skulle få ihop grejerna men hon tyckte jag skulle baka bröd och sälja. Så det ska jag nog göra. Sen tänkte jag sälja marmelad också. 19 burkar har jag som jag kan sälja. Krusbär har jag massor i frysen så jag kan göra fler burkar. Men pris? Vad är ett rimligt pris att ta för en burk hemkokt marmelad? För en hembakt limpa? Småkakor? Vad mer kan jag göra och sälja?

3 kommentarer:

Sparsamhet sa...

Vad roligt med Loppis! Hoppas att du tjänar lite pengar!
Kram

Anonym sa...

Småkakor 50 öre st. 15 kt. för en hembakt limpa. 30 kr. för marmelad kanske?

Anonym sa...

Så kul med loppis,alltid svårt att sätta priser tycker jag,känns bäst att sätta vad man själv kunde ge för varan...hi hi & då märker jag ibland att det blir alldeles för billigt :) kundernas reaktion,men kul att kunna glädja folk,tycker jag,Egen Tacokrydda,så bra.
Jag blir jätteglad om du vill dela med dig av receptet,Ha de så gott !
Caroline