Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 17 april 2013

Mina sparböcker

Jag gillar att läsa. Just nu blir det mest skolböcker om Etik och Eutanasi. Annars blir det mest sparböcker och simple living böcker. Som är dom två sorters böcker som jag gärna också vill äga. Jag köpte en hög med begagnade sparböcker via S over there. Hennes kompis tog med dom hem till mig så vi slapp frakten. Amerikanska sparböcker är oftast bättre än dom svenska tycker jag. När jag tänker efter har jag inte hittat någon bra svensk sparbok. Tips mottages gärna.
Den bästa boken som var min första bok i min sparkarriär och den som jag brukar kalla min bibel är The Complete tightwad gazette. Det är från den boken som jag lärt mig dom flesta av mina sparkunskaper. Jag har säkert läst den minst 20 gånger och kommer på nya spartips varje gång.
Min övriga samling av sparböcker är inte så stor. Den enda svenska sparboken jag har är Konsten att leva billigt och må bra. Den var bra men jag kommer inte att tjäna in vad den kostade att köpa. Den var dyr och tipsen jag inte kunde var lika med noll. Den dåliga boken som jag tvingar mig igenom just nu som jag skrev om häromdagen är Penny Pinchers almanac. Det hemgjorda bokmärket sticker ut ur den boken högst upp.
Sen finns det oftast kapitel om hur man sparar pengar i alla mina både engelska och svenska simple living böcker. Vilket jag har många fler än sparböcker. Jag var ju kursledare i en kurs i simple living ett tag. Tyvärr fick jag sluta med det för det kostade för mycket. =/ Men om jag blir hemma på heltid igen så ska jag bli det igen. =) På bilden är några av mina simple living böcker.
Jag håller på och flörtar med S att hon ska "köpa" fler böcker åt mig. Jag betalar dom, problemet är att dom ska med henne hem sen och hennes resväskor är redan överfulla. Så fulla att hon klagade när jag bad henne köpa tejp till min tejphållare. Jag har en som man sätter på armen som det är speciella tejpar i som inte finns att köpa i Sverige. Då är tejparna 1 x 4 cm långa och ungefär max 1 cm tjocka.

3 kommentarer:

Marika på Odlingspyssel sa...

Jag har köpt sådan tape här i Sverige.

Sparsamhet sa...

Det blir dyrt om hon får övervikt på väskorna, då blir det nog billiagre att skicka böcker i paket till Sverige!
Förstår om du vill ha böcker från USA, det är mycket större utbud där!
Sandra

Anonym sa...

Jag läser just nu en svensk "klassiker" (som jag lånat på biblioteket); Katarina Gustafsson-Dock "750 spartips för barnfamiljer". Tycker att de flesta tipsen gäller även nu men visst blir man lite full i skratt när man får råden att "laga dina kassettband" eller "köp ingen mobiltelefon" (boken kom ut 1998).
Gunny