Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 9 april 2013

Inköpslista och tacokrydda

Marika ville ha en inköpslista på våran handling på Citygross. Ingen typisk handling eftersom M fyller år och vi köpte saker till smörgåstårtan och tårtan också. Maten gick på mindre än det jag skrev. Jag glömde dra bort att vi köpte en flaska balsamspray till L också.
Salladskyckling
Ägg
Mjölk 8 Liter (vi köper Skånemejeriets 2 liters dunkar just nu för att spara dunkarna till den hemgjorda äppelmusten)
Fil 3 liter utan smak Skippar egna filen ett tag.
Två kruksallad och en påse färsk spenat till djuren
Grönsaker Isbergssallad Paprika Gurka
Frukt bananer och äpplen
Morötter
2 burkar fiskbullar
2 burkar gulaschsoppa
creme fraiche
Smör och margarin
Havregryn
Makaroner
Potatismos
Ris
Rökt skinka
3 burkar krossade tomater
3 mjuka tacoskal
4 burkar majs
1 burk ananas
1 burk bambuskott
Frysta ärter
Wokgrönsaker
Skivbar leverpastej
5 dl vispgrädde hallonsylt räkor med skal stenbitsrom vindruvor ostbågar bredbar leverpastej tonfisk gräddfil räksallad till M:s tårtor.
Nu har ju jag ingen koll vad som är billigt på Citygross eftersom vi nyss har börjat handla där.
Caroline ville ha receptet på tacokryddan.
6 tsk chilipulver
4,5 tsk spiskummin
5 tsk paprikapulver
3 tsk lökpulver
2,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk kajennpeppar
Blanda alla kryddorna i en glasburk. Ta lite i taget för att kolla styrkan. OBS blir starkt. Räcker till flera gånger. Jag gör alltid tre - fyr dubbel sats när jag ändå håller på och blandar.
Slangen är borta hurra! Jag ska aldrig mer klaga om någon stackare drar ut sin sondslang igen. Jag kände för att dra ut den flera gånger. Det kändes ungefär som ett hårstrå hade fastnat i halsen. I en hals där man precis svalt något fel och har kvar känslan av skav och ont. Mätningen visade i alla fall att det är något fel på min mage och det var ju bra. Eller hur man nu vill se det. Bra för att min läkare som vill friskförklara mig ser att jag visst är sjuk och inte inbillar mig mina symtom. När ph värdet ligger under 4 är magen sur, vilket den inte ska vara. Min mage var sur 308 gånger på ett dygn. Ett värde var att den skulle vara det ungefär 15, min siffra låg på 50. På bilden är mätaren som jag var kopplad till.
 På posten kom det tamponger gratis från Tampons for free. Varje månad får man ett paket helt gratis tamponger hemskickat. Det enda man måste göra är att gå in och svara på några frågor om bilden på asken och pappret som kommer med. Nu använder ju inte jag tamponger utan tygbindor eller menskopp men S använder. Sen kom den två fonder från Knorr.
 När maken skjutsade L till ridningen föreslog han att han skulle åka på en massa av mina byten. =) Vi fick en massa godis över efter påsk som jag nu byter bort en del av. Sen ville en bytarkompis ha L:s helikopter som jag hittade på återvinningen som hon inte leker med längre. Hon fick med en godispåse till sin son också. Vad vi fick kommer imorgon.

5 kommentarer:

Anonym sa...

kul blogg läste din inköps lista och mat för 10 dagar Misstänker att du menar att du har redan åtta middagar du har bara i din inköp två middagar + smörgåstårtan ( om du räknar den som middag)
Så även om du fick mycket hade du inte på inköpet middag till 10 dagar eller har jag rört till det och inte läst rätt
Handlar och lever själv som du vi är tre två halvtider och en tonåring hemma och måste klara oss på 1000 kr i veckan vilket vi gör ( för det mesta) Tack för ordet , maggan

Anonym sa...

Varför köper ni potatismos istället för att göra eget???

Linn sa...

Vad roligt med recept på egen tacokryddda. Det ska testas, tack!

Marika på Odlingspyssel sa...

Det är väl inte konstigt att köpa pulvermos, när jag var barn vägrade jag riktigt mos och ville bara ha pulver...tycker inte om att blanda mjölk med potatis, brr än idag gör jag potatismos på vatten och smör...

Anonym sa...

HEJ,
Jag får inte heller detta till 10 middagar? hur menar du?