Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 20 april 2013

Ruttna bananer och ruttna kommentarer

Ibland (rätt ofta) får jag "elaka" kommentarer på bloggen från anonyma personer som tycker att det är synd om mina barn för våran snåla livsstil. Dom tycker att jag ska börja jobba istället. Jag publicerar inte dom för det är dom inte värda. Jag brukar inte nämna dom i bloggen heller men just nu har anonym skrivit rätt många på få dagar. Kanske samma anonym alla gånger. Som tur är överväger dom positiva kommentarerna. Gillar ni inte min livsstil så fine - sluta läs min blogg. Eller börja läs den lite noggrannare så ser ni att jag jobbar. Just nu är jag sjukskriven och kan inte jobba men i normala fall jobbar jag. Sen lever vi inte snålt, vi lever ekonomiskt och väljer vad vi vill lägga våra pengar på. Det är absolut inte synd om mina barn. Det är mer synd om barn som får vara mer än heltid på dagis från ett års ålder för att deras föräldrar jobbar heltid för att ha råd att köpa en massa skit som dom inte hinner använda för dom jobbar hela tiden. Vad är det som är snålt med våran inköpslista? Avsaknaden av skräpmat? Kakor? Godis? Snacks? Läsk? Att maken slog på stort och köpte två brödlimpor? Jag bakar allt vårat bröd själv (och svärmor och svärfars bröd) av flera olika anledningar. Det blir godare, nyttigare, jag vet precis vad det är i bröden (inga konserveringsämnen) och det är bättre för miljön. Mer närproducerat bröd än hembakt går inte att få tag på. Just nu bakar jag inte eftersom jag är inne i en period av dagligt och nattligt illamående. Dofter gör det värre (nej jag är inte gravid). Vad är det som är snålt med våran matsedel? Hemlagad nyttig mat varje kväll. Lunch är bara jag hemma. Vad är det som är snålt med att spara el, vatten och jordens resurser? Jag kallar det att vara snäll och omtänksam mot sina barn, mot alla andras barn och mot jorden så att barnen får en framtid. Klimathot hört talas om det?
Ibland äter L massor av bananer varje dag. Ibland inte. När inte är blir dom liggande tills dom blir bruna och då vill ingen äta dom. Maken köpte nya bananer i torsdag så för att dom inte med ska bli bruna så var det dags att göra något åt dom äldre bananerna.
Jag skar dom i skivor, la i plastpåsar och frös. Nästan varje fredag och lördag dricker vi smothie till mys. Då oftast med skivade bananer och någon fryst bärsort i. Nu när bananerna redan är frysta kan jag smaksätta med choklad eller vanilj istället för bär. Eller med ofrysta bär.
Igår var L ute och tittade på ett skatbo som två skator håller på och bygger i vårat äppelträd. Hon kom in efter en stund och frågade om hon fick gå till kullen på baksidan av huset och leka. Visst sa jag med vem? (jag trodde hon hittat någon kompis ute att leka med) Med mig själv svarade L. =) Idag har maken tagit bort skatboet och håller på och ansar trädet. L hjälper till och sågar grenarna som ligger på marken. =) Igår var L på bushumör och tejpade fast lysknappen på toaletten så att det inte gick att tända. =)
Från och med idag och en vecka framåt är det internationella down shifting veckan. Eftersom vi down shiftar mest hela tiden kommer vi nog inte att göra så mycket annorlunda mot vad vi gör. Vara ute mer kanske. Jag har ju till nästa fredag på mig för att lämna in sista delkursen första del så jag måste sitta med näsan i böckerna eller i dataskärmen mest hela veckan.
Diskmaskinen är numera kopplad till kallvattenkranen. En liten åtgärd som kommer att spara en hel del el och en del pengar. Altanen är iordninggjord. Vi köpte en ny grupp till den förra året. 300 kronor för hela gruppen och 5 tjocka dynor. Det var dynorna jag ville åt. En ny tjock dyna kostar minst 300 kronor så en besparing på 1200 kronor + hela gruppen. Den behöver målas om och 3 av benen behöver bytas. Våran gamla grupp är utlagd som sälj för 300 kronor.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad tråkigt att du får negativa kommentarer! Jag har just hittat din blogg och tycker den är jätteintressant, jag beundrar dig för allt arbete du gör :-)
//Ingela

Barbagratis sa...

Jag förstår inte varför de läser här om de stör sig så.
Jag tycker du/ni tänker smart.
Ni är med era barn, ni lagar en massa mat själv från grunden, ni odlar och fixar en massa saker.

Är det nåt som är totalt onödigt så är det att köpa dyr mat som sedan slängs, det slängs för mycket mat anser jag när jag hör bland bekanta jag har.
Jag slänger inget, det äts upp tex dagen efter.

Tack för att du har denna suveräna blogg!

Anonym sa...

Ni lever som vi gör och det är inte så snålt tycker jag. Ni gör helt rätt och du bryr dig verkligen om dina barn.Fortsätt du. Gunilla

Carro sa...

Ett enkelt sätt att slippa de otrevliga anonyma kommentarerna är nog att du lägger in en statistikräknare här på bloggen. Min erfarenhet är att folk vågar inte vara så otrevliga när deras ip nummer loggas och det går att se i vilken stad som de befinner sig...