Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 19 april 2013

Inköpslista och matsedel

Spar tvättmedel är provat. Jag använde den mista dosen som stod. Den för 3 kilos tvätt. Nu har vi det dubbla så jag skulle behövt använda dubbel dos. Vilket gör att priset stiger med det dubbla. Resultatet blev att tvätten inte blev riktigt ren. I alla fall inte makens skjortor. Sorgkanten sitter kvar runt kragen på alla skjortorna. Det blir alltså 50 öre/tvätt, om tvätten blir ren av den dubbla som är den normala dosen för 6 kilos tvätt. Annars blir det att testa Ica basic som kostar 39 öre/tvätt.
Jag får ofta kommentarer om hur vi kan ha så låg maträkning. Runt 2500 kronor för en familj på 4 vuxna, 1 barn, 1 kanin och 2 hamstrar. Igår handlade maken på Willys. Han tog bilen till jobbet för att spara bensin och åkte direkt efter jobbet. Nu när jag är sjuk är det alltid maken som sköter handlingen. Han har alltid med tygkassar. Jag skriver matsedel och inköpslista för en månad itaget. Vi handlar på tre affärer ungefär var 10 dag. Ibland kan vi behöva komplettera med lite mer mjölk eller frukt men det handlar vi då på affären i byn. Falukorven till exempel är billigast på Willys så när maken handlar på Willys köper han falukorv så det räcker tills nästa gång vi ska handla där. Det han handlade igår var:
Grönsaker: babytomater, isbergssallad, gurka.
Djurmat: två kruksallad, spenat.
Morötter, äter både vi och djuren. Sen groddar jag alltid till dom.
Frukt: bananer och äpplen.
Tomatpure.
Ketchup.
Smörgåsrån.
Pytt i panna.
Köttbullar. Blir billigare än hemgjorda tyvärr, men vi har dom bara som nödmat.
Kaviar.
Falukorv.
Riven ost.
Ost som räcker till nästa gång vi ska handla på Willys.
Frysta ärter.
Krabbsticks.
Filmjölk.
Mjölk.
Juice.
Smör.
Bernaisås.
Köttsoppa.
Sötsursås.
Spaghetti.
Torrjäst.
Lingonsylt.
Sen slog maken på stort och köpte 2 limpor bröd också.
Summa: 773,10
Det är då mat som ska räcka i 10 dagar eller tills nästa gång vi ska handla på Willys. Ost, riven ost, juice, spaghetti och falukorv till exempel.
Jag gör en matsedel som vi inte slaviskt följer. I måndags till exempel skulle vi äta tomatsås men M fyllde år och då får man välja mat. Vi böt då till fläskfilé och potatisgratäng. I tisdags skulle vi ätit ugnskorv men vi hade bara vanlig korv i frysen så det blev stuvade makaroner och kokt korv. Fram tills nästa handling som är på Ica om 10 dagar ska vi äta:
Igår: åt vi crepe med krabbstuvning (krabbsticksen)
Idag: taco (färs i frysen, krydda och sås gör jag egen, grönsaker köpte vi + majs och skal som maken köpte på Citygross förra handlingen)
Lördag: Lunch: köttsoppa. (köpte) Middag: kycklingvingar eller fläskben med ris och sötsursås (köpte)
Söndag: grön ärtsoppa (köpte ärter) Middag köttfärslimpa.
Måndag: Pytt i panna.
Tisdag: Ugnskorv (köpte falukorven)
Onsdag: Fiskgratäng.
Torsdag: fläskpannkaka.
Fredag: Spaghetti och köttfärssås.
Lördag: Lunch: sommarsoppa. Middag: Hemgjord pizza.

Inga kommentarer: