Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 13 april 2013

Ytterligare en aktiv dag

Jag fick en kommentar från en anonym igen. Konstigt att man inte törs skriva sitt namn när man skriver elaka kommentarer. Jag valde att inte publicera det. Den gick i alla fall ut på att försäkringskassan måste var väldigt givmild eftersom jag gjorde en massa saker hemma men inte kunde jobba. Anonym tyckte jag skulle skippa hemmajobbet och börja jobba igen. Anonym har tydligen lite svårt att fatta eller väljer att bara läsa vissa delar i min blogg. Jag har magproblem och mår konstant illa, har konstant ont i magen, jag får springa på toaletten med diarréer mellan 5 och 10 gånger/dag. Dom värsta dagarna mer än 10 gånger. Jag får inte lyfta någonting för då kan mitt bråck spricka. Tryckmätningen jag var på var en förundersökning för att se om jag är kandidat till att operera bort mitt  bråck. Vilket jag med största sannolikhet är, det är det matstrupsläkaren och min läkare ska ta ställning till nu. Så det är inte det att jag inte orkar jobba utan jag kan inte jobba. Mellan alla saker jag gör hemma får jag sitta på toaletten, jag får springa ifrån mitt när jag gör sakerna och jag får springa upp på nätterna men det är saker jag väljer att inte skriva. Jag kanske ska börja göra det så jag slipper fler elaka kommentarer om min sjukdom som är jobbig nog i sig själv utan en massa elaka kommentarer.
Jag fick även en kommentar från Esbe som tyckte jag skulle lägga in en sökruta där man kan söka på saker jag skrivit på bloggen. Tack för tipset Esbe, det är gjort. Den ligger längst upp till höger över bilden av mig som L gjorde när hon var liten. Tack även för dom fina orden.
Tårtbottnarna är gjorda till M:s kalas. En till vanliga tårtan och två till smörgåstårtorna. Hela huset är städat. Maken dammsög och jag gjorde dammningen. Bokhyllan på L:s rum är rensad och massor av gamla Kalle Anka och Bamse ligger nu i pappersåtervinningen. Vissa böcker ligger till Myrorna och vissa böcker ska läggas ut som säljes/bytes/skänkes. Skutt har fått rent och fint i buren. Mattan i kökssoffan är tvättad. Nya groddar och skott är gjorda.
Både maken och jag får ont i ryggen när vi ligger ner i sängen.Troligtvis är madrasserna nerliggda. Eftersom man mest ligger på ena änden av madrassen har vi provat att vända på dom idag. Fungerar det så slipper vi ont i ryggen och kan sova gott ett tag till. Fungerar det inte börjar det nog bli dags att spara till nya madrasser.
Ullen jag gjorde iordning igår var tyvärr inte tillräckligt filtad. =( Det var första gången jag gjorde det så övning ger säkert färdighet. Nu fick jag ju prova att filta en gång till eftersom jag fick göra om det.  Ett byte är också gjort. Dom näst sista blomskotten mot en tablettask till L ville jag ha. Jag fick 3 stycken. =)

7 kommentarer:

Surkärringen sa...

Hittade din blogg igår och har nu läst igenom det mesta, väldigt trevlig läsning! Tråkigt att du är så sjuk, förstår att det är en stressande situation.
Angående kommentarerna du får så tycker jag att det är märkligt att de människorna lägger ner en sådan tid på att läsa om ditt liv om det nu stör dem så mycket. Om du vill vara en hemmamamma och slita mindre på miljön är det DITT val, ingen annans. Keep it up!

Surkärringen sa...

Hittade din blogg och har läst den sedan igår, trevlig läsning!
Tycker du tänker klokt och rätt om mycket, tråkigt att du inte får vara frisk.

Angående alla de personer som skriver anonyma otrevliga kommentarer- SKAFFA ER ETT EGET LIV ATT REFLEKTERA ÖVER!!! Om du vill vara en hemmamamma är det ditt val och ingen annans. Keep it up!

Marcus sa...

Snubblade förbi din blogg och såg att du sökte regnkläder, har nog några i storlek 140 eller 146 jag kan avvara om det inte är för litet..

Anonym sa...

Det är den svenska avundsjukan! Skit i dom dumma kommentarerna och fortsätt med ditt. Gunilla

Anonym sa...

Har ju nyss hittat hit och du har en så trevlig blogg ( kul att läsa om med någon som tänkger lika) Dumma kommentarer påhopp jo du som sjukskrivern får man det både i verkliga livet och tydligen här Så trist och onödigt
Du ska inte behöva få det med , bloggen är ju din avkoppling och att du gör allt i din egen takt Vi vet ju inte hur du vilar mellan tex bak Och som i ditt fall vet alla vuxna med epati att det skulle inte fungera med ett jobb - vill den som skriver så dumt ha en jobbkollega som -" sitter på muggen ligger på golvet och har ont " nej då skulle den givetvis inte så troligen har denna person inget jobb ens ( eller !! tröstetanke till dig ) maggan

Anonym sa...

Recept på smörgåstårtabotten tack. :)

Esbe sa...

Tack för att du tog till dig mitt tips :)

Fortsätt med ditt goda arbete! Ma nmåste ju kunna vara sjukskriven och göra saker i sitt eget hem. Hemma kan man ju avbryta närsomhelst vilket innebär att man inte behöver störa jobbet.

Heja dej!