onsdag 24 april 2024

Veckans sparade pengar



 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för varannan. 

2 Sålt sommardäck till bilar vi inte har kvar för 800 kronor. 

3 Jag tar Berocca och tycker jag blir piggare av det. Nu när dom började ta slut så jämförde jag priser online. Apotekhjärtat hade 25% rabatt 107,25 men där tillkom frakt = 126.26. Apotea hade också 25% rabatt men ingen frakt tillkom = 114 kronor. 

4 Började få slut på florsocker så gjorde nytt. Strösocker kostar 15.95/kilo. Florsocker kostar 29.80/kilo. Besparing på ca 13 kronor/kilo (går åt en msk maizenamjöl med. Mixa socker och maizenamjöl till florsocker - klart). 

5 Gjorde två nya ljus av ljusstumpar och ”kakor” från woodwick ljus. När dom är slut häll i kokande vatten. Stearinet som är kvar i glaset lägger sig som en kaka ovanpå vattnet. Låt torka.

6 Fått en gratis spis till lilla F. 

7 Köpte ost på Lidl när vi åkte förbi på väg hem från S och lilla F. 68.9/kilo sen hade jag rabattkupong på 20% så ost för 55.92/kilo. Vi köpte ca 6.8 kilo (vi äter mycket ost och köper dem bara på extrapris). 

8 Köpte två paket kaffe på extrapris (vi köper kaffe bara på extrapris) på Coop. 

9 Vi ska bjuda lilla tjocka släkten på grillat på valborg så köpte sexpack öl på extrapris på Coop. 

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Bakat baguetter, läfsor och Smålandslimpa.  2 Köpt 5 paket kaffe till på extrapris. Tre på Hemköp på väg hem från jobbet och 2 på Willys ...