Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 20 juli 2016

Hur man sopsorterar - Tops och bomull

Esbe frågade hur man sopsorterar tops och bomullsrondeller.
Tops även om dom är miljömärkta innehåller plast och ska slängas i vanliga soporna. Det finns tops gjorda av majs som kan komposteras. Om man inte som vi har en komposttunna från kommunen där man bara får slänga matavfall. Har man en egen kompost eller en komposttunna från kommunen där man även får slänga blomrester och jord så kan man slänga topsen där (om den är gjord av majs vill säga).
Bomull ska enligt min kommun slängas i soporna. Men samma sak där om man har en egen kompost så kan man slänga den där. Beroende på vad man använt bomullen till. Har man t ex tvättat av ett sår med desivon eller tagit bort nagellack med aceton så ska tussarna slängas i vanliga soporna. Tänk alltså vad den använts till. Om den använts till något som du inte vill ha indirekt i maten (om du sedan odlar i kompostjorden) släng den.
Bomullsrondeller samma sak som med bomullstussar. Kommunen rekommenderar att dom ska slängas men dom kan komposteras om man har en egen kompost.
Vi använder inte tops. Försöker dra ner på bomullstussar genom att använda bomullsrondeller i tyg som vi tvättar i maskinen tillsammans med övrig tvätt.

2 kommentarer: