Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 7 april 2013

Snart friskförklarad gör att jag lurar mig själv

Min sjukskrivning gick ut sista mars. Jag ringde vårdcentralen i tisdag och läkaren ringde mig i onsdags. Jag mår fortfarande som en pottsork, sämre till och med. Jag ska på den sista undersökningen imorgon och får inte ta mina mediciner 2 veckor innan. Jag har alltså varit utan dom i två veckor och mina symtom är nu tillbaka som dom var från början. Konstant illamående. Ont i magen. Spring på toa. Nu har jag dessutom halsbränna från helvetet och kan inte sova på nätterna. När jag ligger ner och när jag böjer mig ner blir det värre. Jag får/kan inte lyfta någonting utan att få ont i magen. Läkaren sa att inga undersökningar hittills hade visat något så om inte den imorgon inte gör det heller så kommer hon att friskförklara mig. Vi väntade ju på svaret från px:erna men hon tvivlade på att dom skulle visa något heller. När jag sa att jag fortfarande mår lika illa och får springa på toa mellan 5 - 10 gånger/dag (och göra nummer två om man säger så). Svarade hon att har du ingen diagnostiserad sjukdom är du frisk du får väl äta dina vid behovs tabletter varje dag. Jag som inte gillar tabletter och mediciner ska stå på livslång behandling av Questran och Lanzo det lever jag gärna med om det gjorde mig bättre. Men jag ska alltså också tvingas ta illamåendetabletter och diarrétabletter flera gånger om dagen för att kunna fungera någorlunda normalt. När jag berättade för maken blev han helförbannad och sa att vi skulle vända oss till andra läkare. Han ser ju hela tiden vad dåligt jag mår. Jag som inte kan börja jobba igen, jag kan fortfarande knappt lämna L på skolan vissa dagar. Dagarna L och jag varit ute och gjort saker har jag tagit massor av tabletter innan och haft full koll på vart toaletterna är. Jag började fundera över det ekonomiska. Det fattas ju fortfarande 7000 kronor innan jag kan vara hemma på heltid igen. Jag såg loppisen som en sak att få pengar på. Pengar som alltså behövs efter sista april (så länge blev jag sjukskriven). Men rent krasst lurar jag bara mig själv med loppisen. Hur f*n ska jag som fortfarande knappt kan gå ut kunna stå på en loppis i flera timmar? Jag klarar ju inte ens av att åka och hämta burkarna som jag ska få gratis och ha marmeladen i. Dessutom har jag ju en diagnos. Diafragmabråck som hon pratade om skulle opereras men det sa hon ingenting om i onsdags.
Idag har det inte blivit så värst mycket gjort. Jag oroar mig mest för undersökningen imorgon. Att få en slang nerkörd i näsan som ska ligga kvar i 24 timmar är inte riktigt min grej.
Matsedeln och inköpslistorna för april är skrivna i alla fall. Citygross som är första handlingen såg inte så rolig ut. M fyller snart år och det stundar kalas igen. Smörgåstårta och tårta ska det bjudas på. Jag gör alltid tårtbottnarna till vanliga tårtan själv. Den här gången ska jag dessutom prova att göra den till smörgåstårtan själv också.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fy fasen, jag lider med dig och tycker det är fruktansvärt att du kan bli friskförklarad trots dina symoton pga att läkaren inte kan se något. Har själv levt med en jobbig mage som reagerat på saker o ting men läkarna har aldrig med sina undersökningar sett att något skulle vara "fel". Efter tio år stötte jag på en underbar läkare, visade sig att jag hade immunbrist som tydligen kan yttra sig som inlammation i tarmarna... detta skulle kunna ha upptäckts tidigare om tidigare läkare haft kunskapen.. det jag vill säga är : Ge inte upp!! Gå vidare till andra läkare o kräv den hjälp du har rätt till! Lycka till! och tack för en bra blogg :-)

Barbagratis sa...

Har du sett detta om gratis hårinpackning?

http://www.facebook.com/pantenesverige/app_456427224426913

Anonym sa...

och jag hade laktosintolerans ... så enkelt så bra jag blev