Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 5 januari 2009

Få upp värmen

Imorse var det -17 grader ute och + 16 grader inne. Det blev till att börja elda det första jag gjorde när jag steg ur sängen. Det tog verkligen emot att lämna den varma sängen för det kalla huset men vad gör man inte. Vi har nästan gjort slut på veden vi bar in igår. Den räcker inte ens resten av kvällen och absolut inte imorgon om det fortsätter vara kallt. Vi "glömde" bära in ny ved så vi får skylla oss själva om vi fryser imorgon. Men så kom jag på att vi har en pelletskorg som vi har en säck pellets till. Om vi eldar i den resten av kvällen och kanske med den imorgon innan vi har hunnit bära in ved så håller vi nog värmen.

Vi har några påsar med värmelogs också som vi kan elda med.

Ett annat bra sätt att få upp värmen både i huset och kroppen är att baka. Det har vi också gjort. Dels bakade vi läfsor. Det är som tunnbröd som vi har när vi äter äggmackor, räkmackor och andra mer "matiga" mackor. Vi fryser dom och tar fram så många vi behöver. Dom ska kavlas och sen stekas i stekpanna så man har att göra ett par timmar.

Jag brukar göra dubbel sats när jag ändå håller på. Det vanliga brödförrådet börjar också att tryta så jag bakade vetekakor och frallor också.Sen har jag städat/rensat L:s rum. Det såg ut som ett bombnedslag innan jag började. När jag var färdig tyckte L att det var jättekul att leka på sitt rum för hon hittade alla sina leksaker. Så städat var det bara någon minut ungefär. När jag plockade in tvätten märkte jag att alla byxgalgar är borta så jag fick lägga mina kjolar på en hylla. Present kanske!

Inga kommentarer: