Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 20 januari 2009

Dum blondin har en stressig dag

Tisdagar och torsdagar har L dagis till 13.00 och sen direkt hämtning och lämning till kyrkis. Så också idag. När jag hämtade L på dagis var alla 5 åringarna ute själva på gården. Det är för att dom ska bli lite vana att vara själva på rasterna i skolan. L och några andra barn åkte pulka - utan pulka - utan snö - utan galonisar. Hon var dyngsur in på bara skinnet. Jag fick slänga in henne på kyrkis och sen hem en jättesnabbis och hämta nya kläder som jag fick slänga in på vägen till sjukhuset.

På bilden är kläderna hon hade under overallen, ni kan ju tänka er hur overallen såg ut!
Klockan 14.00 hade S en tid för en ct skalle. Så det var bara att hämta henne vid skolan och åka direkt till sjukhuset. Vi fick komma in nästan precis vid 14.00. Eller vi och vi, jag blev utkörd efter att S hade klätt av sig. Jag var jätteorolig innan. S med. Men S var orolig för att hon skulle få ta ut sin piercing. Vilket hon fick. Då var hon orolig för att den skulle växa igen under tiden. Vilket den inte gjorde. Jag hade våtservetter med sårsprit på i handväskan som vi spritade av piercingsmycket med innan vi stoppade in den igen. Jag fick sitta i väntrummet och rulla tummarna i 1,5 timme som det tog. Jag såg in i rummet där sköterskan som gjorde undersökningen satt så jag såg S hjärna på en dataskärm. Några gånger ringde hon så att det kom andra sköterskor/läkare och tittade. Då fick jag hjärtat i halsgropen. Tänk om hon såg något fel? När det äntligen var klart frågade jag hur det hade gått. Sköterskan sa då att hon bara tittar så bilderna blir tekniskt rätt och därför inte kunde säga om något var fel. Svaret skulle komma om ungefär 10 dagar.
När vi var klara var S hungrig, törstig och rejält yr så vi köpte varsin macka och kaffe/varm choklad på sjukhus cafét Vid bordet bredvid satt två vuxna tjejer och ett litet barn. Barnet satt och flörtade med oss under hela fikat. Den ena tjejen satt och pratade i mobiltelefon och storgrät hela tiden. Stackars människa, undrar vad som hade hänt? Bilen var helt tom på bensin nästan, vi tog oss till sjukhuset på bensinångorna så vi var tvungna att tanka på hemvägen. Jag har aldrig tankat våran nuvarande bil. Jag skäms för att säga det eftersom vi har haft den i 7 år. Vi kom fram till macken, valde rätt oktantal och skulle börja tanka. Men vi fick inte upp locket. Bredvid oss stod en kille och tankade sin bil så jag fick be honom om hjälp med att få av tanklocket. Pinsamt! Vi tankade och körde till kyrkis dit vi kom med en minuts försening.
Innan stressen satte igång så skulle jag omvandla mina spetsdukar till ?. Jag kan inte skriva vad eftersom somliga som ska få en av dom läser detta. Jag hade hört att man kunde använda sockerdricka - men det kunde man inte. Så då tog jag väldigt sockrigt sockervatten - men det gick inte heller.
Här hänger dukarna på tork innan jag tvättade ur sockervattnet. När dom har torkat ska jag prova med tapetklister.
Jag skrev en insändare för ett tag sedan till den lokala tidningen. Den kom inte in så igår gjorde jag ett nytt försök.
Avfallskvarn - biogas.
Vi funderar på att skaffa en avfallskvarn. Avfallskvarnar minskar antalet soppåsar och bidrar till att det blir mer biogas. Det finns flera undersökningar den senaste tiden som visar att vi slänger 10-50 procent av den mat vi bär hem. Vi rensar bort stora delar av de grönsaker vi köper och mycket av det vi inte orkar äta upp blir sopor. Idag bränns eller komposteras den allra största delen av matresterna. Samtidigt finns det brist på miljövänlig biogas. Med tanke på att x värms av biogas och alla biogasbilar i kommunen så vore det bra om det blev mer biogas. I alla fall enligt artikeln som var i x för ett tag sedan.
Det går att göra biogas av matavfall på två sätt. Ett är att starta sortering och separat insamling av matavfallet, ett annat är att installera avfallskvarnar och mala ned det i köksavloppen. Om man satsar mer på avfallskvarnar slipper kommunen en massa transporter kors och tvärs i hela staden. Stockholm Vatten har redan tagit beslut om att tillåta avfallskvarnar i hela staden och att ta bort avgiften för avfallskvarnar. När ska x kommun ta ett sådant beslut?Stockholm Vatten har undersökt vad som händer i avloppsrören om där spolas ned malda matrester. Svaret är att det går bra att låta malet matavfall ta samma väg som det vi spolar ned i toaletterna till reningsverket och där bidra till biogasproduktionen. x kommun hävdar att avloppsrören är för dåliga för transport av matrester. Matrester som är nedmalda, avfall från den mänskliga kroppen kan åka genom rören utan problem men inte malt köksavfall?Även om x kommun inte tänker införa sänkt avgift så kan dom tillåta alla som vill ha avfallskvarn. Vid sidan av miljövinsten är det ett bekvämt sätt att hantera matrester. Tänk vad skönt att "slippa" alla illaluktande kompostpåsar inne i köket/ute på gården.

"vill ha avfallskvarn, men får inte"

Den kom in idag. Jag hoppas att det blir debatt eller att fler vill ha avfallskvarn så att det blir efterfrågan eller att kommunen tänker om. Våran komposttunna är full. Vi har en till men den är nästan full. Troligvis räcker den inte tills jorden tinar så vi kan gräva ur komposterna. Vi har två alternativ när den andra tunnan också är full. Antingen så kapitulerar vi och beställer kompost hämtning av kommunen. Eller så fuskar vi och slänger komposten i vanliga soporna. Men då kanske sopgubbarna reagerar. Nu har vi två påsar på 4 veckor, då får vi säkert 6 - 8 påsar.

Inga kommentarer: