Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 17 januari 2009

Konditori och fynd

S och jag har lekt konditori. Jag gjorde havrebollar. Finns på "riktiga" kondis för 10 kronor/styck. Hemgjorda kostar 50 öre/styck och är mycket godare.

S gjorde biskvier.maken och jag åkte till begagnat affären för att leta efter glasasietter. Våra går ju sönder hela tiden och vi har mindre assietter än det brukar komma kalasgäster. Begagnat affärer är bra pris men det är inte säkert man hittar det man vill ha. Men vi hade tur. 6 glasassietter, en korkskruv. Den vi har är en manuell och jag kan inte öppna vinflaskan med den. Alltså kan jag bara dricka vin om maken är hemma. Nu köpte vi en korkskruv med "ben". Vi hade en sån förut men den gick sönder. Jag tänkte inviga korkskruven ikväll men vinet hade skruvkork. Sen köpte jag en kavel till. jag hade velat ha en krusekavel men det fanns det ingen. När S, L och jag bakar läfsor och knäckebröd så har vi bara en kavel och L:s lilla lek krusekavel att kavla med. Nu får vi i alla fall varsin. Glasassietterna var 2 olika modeller och jag har redan två andra modeller så det blir 4 olika. Men det gör ingenting, det är bara charmigt.

När L hade öroninflammation på julafton så surfade jag runt och letade efter huskurer. Jag hittade en öronolja som skulle droppas i örat och lindra smärtan. Den fanns i stan på en alternativ butik så maken och jag stegade dit idag. Dom hade ingen öronolja men dom kunde beställa den, vilket dom gjorde. Här är beskrivning av oljan (kopierad från Weledas hemsida):

Aconit öronolja
Olja för utvärtes bruk vid öronont. Tas tillsammans med Apis/Levisticum.
Innehåll: Stormhatt, kvarts, kamfer, lavendel och jordnötsolja.
Dosering: 2-3 droppar i örat vid öronvärk, lägg vederbörande ner så att oljan kommer mot trumhinnan, sätt i bomullstuss och ha varmt skyddande bandage eller mössa utanpå. Ha i ny olja och ny bomullstuss 2-3 ggr dagligen. Även om smärtan brukar försvinna mycket snabbt, så fortsätt med behandlingen några dagar i följd. Gör en öronkontroll.
OBS: Vid öronvärk med smärta över benet bakom örat: sök läkare snarast!OBS: Öronoljan skall ej användas om man misstänker att det gått hål på trumhinnan eller om rör är inopererade i örat.

S såg på TV och tatuerare när jag gick förbi. Det var en man som ville tatuera in en bild på sin döda dotter. Hon var 7 år när hon blev bortrövad. Hon blev våldtagen flera gånger innan hon begravdes levande. Det kom fram senare att det var deras ena granne som hade gjord det så hon hade varit inlåst i huset bredvid. Usch vad hemskt! Hur överlever man något sånt? I Kambodja säljs barn till horhus. I Thailand med. Det är hemskt. Istället för att bara gråta över alla stackars barn som blir sexuellt uttnyttjade så tänker jag skänka en slant till Ecpat. Ecpat är en ideell förening som arbetar med att förebygga och stoppa alla former av barnsexhandel, barnpornografi, trafficking och barnsexturism.

Inga kommentarer: