Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 23 maj 2014

Pantryprincipen, rensning och mål funkar

Grannen kom ihåg att jag skulle få ett vindruvsskott. =)
Fast hennes svärfar hade sagt att man inte skulle klippa dom nu så han hade grävt upp en hel planta till mig. =)
Det funkar verkligen med att skriva målen. =) Surdegarna som jag gärna skjuter framför mig blir äntligen gjorda. Idag är alla försådda grönsaker delade på och omplanterade till större krukor.
Rensningen har jag också tagit tag i och lagt in en högre växel där med. För flera år sedan var jag väldigt inne på Feng shui. Jag köpte böcker, jag rensade ut saker och jag skaffade nya saker som gav mer Feng shui energi. Dumt jag vet. Böckerna är kvar. I alla fall dom flesta av dom. Lappen som jag skrev i samband med rensningarna finns också kvar. När man rensar ska man dela in boendet i 1:or, 2 :or och 3:or. Ettorna är lätta saker som till exempel en byrålåda. Tvåorna är lite jobbigare saker som t ex en garderob. Treorna är dom jobbigaste och är hela rum. När jag rensat hittills har jag rensat sporadiskt men nu är listan framtagen igen. Enligt den har jag 8 ettor. 6 tvåor. 12 treor. Mitt mål med rensningen den här veckan är att göra klart alla ettorna. Anledningen till att jag rensar är att jag tänkte ha en garageloppis för att få ihop pengar till semesterkassan.
Ny granskottsirap är också gjord. Nu ska den bara stå i ett par veckor. Tur att jag har rätt många flaskor kvar sen förra året. Granskottsirap är världens bästa hostmedicin. Helt naturlig och nästan gratis. Bara sockret och tiden som kostar.
Jag tycker att vi har en rätt full matkällare. Där förvarar vi till exempel saft, sylt, äppelmos och torrvaror som inte får plats i skafferiet uppe. Men The prudent homemaker hon slår min matkällare med hästlängder. Min matkostnad också. Hon har 7 barn och deras matkostnad ligger på 100 dollar/månad. Det är 658 svenska kronor. Jag som tyckte att våran matkostnad var låg när den ligger runt 2500 kronor. Dom är många fler än oss och har inte ens hälften av det.
På posten kom det två paket kex som jag ska prova åt Smartson.1 kommentar:

My Simple Life sa...

hi
i hope your wine will growing.
great blog.
wish you a nice weekend,
regina