Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 27 maj 2014

Går framåt

Innan jag började rensa var jag orolig för att vi inte skulle få ihop så mycket saker att det skulle räcka till ett garageloppis. Ser lite lustigt ut om man har loppis och bara har ett bord halvfullt med grejer. Men jag hade inte behövt vara orolig. Alla ettorna och tvåorna är nu avklarade enligt Feng shui rensningen. S gör sitt rum själv så 10 treor är kvar. Hittills har jag fått ihop en kartong och 2 påsar fulla med diverse. 2 påsar fulla med kläder. 1 påse full med mjukisar. 2 påsar fulla med barnböcker. 2 påsar fulla med filmer. + att det är en massa löst grejs som ska med också som inte ryms i påsar. Två hyllor, en bilstol och 3 lådor till exempel. Sen kom jag på att det är dumt att ha L:s rum och kontoret som treor. Det är bättre att dela upp dom på ettor och tvåor. Så L och jag har betat av lite på hennes rum varje dag och jag betar av lite på kontoret varje dag. Förutom att massor åker ner i loppiskassar så går massor till återvinningen, soporna och röda korsets textilinsamling också.
Förutom att rensa har jag hållit på lite i trädgården och köket. Libbsticka är plockad och hänger på tork i pannrummet.
Rabarber är plockad för andra gången i år. 2 flaskor rabarberdricka och 2 rabarberpajer på resterna blev det.
Tisdag = öppet bybibliotek. En reserverad bok hade kommit.
Mamma och jag åkte även till chokladfabriken när vi ändå var ute och åkte. Det var avslutning på L:s travskola idag och jag ville ge något till fröknarna. Det är aldrig någon som samlar något. Vi brukar ge något litet varje år. I år blev det varsin påse från chokladfabriken. Köpt bland andrahands sorteringen för 14,90/ hekto. Annars brukar en pralin kosta minst 14,90/styck. Blev en del till oss också. =) Korten är ur en vykortskalender som L fick när hon prenumererade på Min häst. Fröknarna blev jätteglada och sa att det var precis vad dom önskat att dom skulle få choklad. Mulle korten tyckte dom också om jättemycket och valde ut dom som passade bäst till var och ens personlighet. Dom andra föräldrarna sa dock ingenting. L har nu tagit guldmärket och fick märke och rosett. Jätteduktig var hon och både red och travade.
L gillar att rita och ibland gör hon små böcker. Hon har gjort slut på massor av ritpapper som hon hade. Innan vi har tid att åka och köpa nytt papper så gjorde jag "nytt" ritpapper av gamla papper vi hade hemma. Jag sparar alla papper som det bara är skrivet på ena sidan på. Jag veck dom på mitten och häftade ihop i öppningen. 2 små ritböcker till L.
Igår kväll när L letade mat till Skutt hittade hon en stor sten. Idag har hon gjort om den till en gravsten till Mimmi marsvin som dog för ett tag sen. Hon säger att hon ska leta reda på massor av stora stenar och göra gravstenar till alla djuren som har dött.
På posten kom det 22 trisslotter. =) 2 stycken från en rampanel och 20 stycken för att vi ska byta garageport. Vinsten blev 210 kronor på 22 lotter så där ser man att det inte är så lätt att bli rik på trisslotter direkt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad effektiv du är!

När du skriver om ritpapper kommer jag ihåg när dottern var liten, då sparade jag kuvert som kom med posten för hon älskade att rita, skriva och klippa i dem. En del kuvert har ju färgade eller mönstrade insidor, fönsterkuverten kan man använda som "riktiga fönster" till teckningar eller kort.
//Ingela

Esbe sa...

22 lotter... Ja, inte är det lätt. Man ska verkligen ha tur för att vinna något!

Jag har inte hängt med i din blogg på ett tag. Vad är det för siffersystem som du räknar efter? Har du skrivit om det i något inlägg så kan jag bara söka själv, om jag vet vad systemet heter =)

Allt gott!

Anonym sa...

Hej, hittade hit via facebook's tips och började nu läsa här och direkt undra hur och vars man kan hitta libbsticka?