Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 14 maj 2014

Reklampaus - Dala ledstång

Maken morfar blev över 90 år och på slutet fick han svårt att gå, bland annat i trappor. In i vårat hus är det en liten trappa på 3/4 steg (jag orkar inte gå och räkna dom nu). Maken gjorde då en ledstång som han kunde hålla sig i och det gick mycket bättre. Nu är min morfar och makens pappa äldre och håller sig också i ledstången när dom ska in i huset. Inne i huset har vi också en trappa ner till källaren. Där sitter det också en ledstång som sattes dit  redan när huset byggdes 1971. Inte vidare snygg men funktionell. Många barn (och äldre) har hållit sig i den när dom ska ner i källaren. En ledstång är en sån där sak som bara finns utan att man tänker på den. Och det är synd. Dala ledstång gör snygga och funktionella ledstänger som är anpassade efter vad kunden vill. Dom samarbetar med både glasföretag, arkitekter, smidesföretag, byggföretag och trapptillverkare. En ledstång känns som en sak som är svår att köpa färdig så ett företag som är inriktade på att göra bland annat ledstänger underlättar. Dom kan även erbjuda ledlampor i ledstången. Känns som en snygg detalj som höjer säkerheten om ledstången sitter på ett mörkt ställe.
Förutom ledstänger gör dom även bänkskivor, trappräcken och trappsteg. Ett trappräcke har vi också så ingen ska ramla ner i källaren från vardagsrummet. Det är också samma som suttit sen huset byggdes. Ena grannen har satt glasblock där istället. Det är spjälor i vårat trappräcke. Lagom stort mellanrum för att någon ska kunna köra in huvudet och inte få ut det igen eftersom öronen tar emot. M när han var 2 - 3 år gammal. Inte så kul, men jag fick loss honom med en massa tvål eller smör och en del gap och skrik. Dala ledstångs trappräcken som dom visar på sina bildexempel ser ut som gamla sänggavlar. Romantiska och jättefina. Eftersom dom tillverkas också enligt kundens önskemål så får man det precis som man vill.
I köket har vi bänkskivor. När vi flyttade in var det bruna bänkskivor i tjockt trä. Jag oljade in dom några gånger/år för dom skulle hålla sig fina. När vi tröttnade på dom böt vi till oss ena grannens gamla bänkskivor. Plastad laminat som ser ut som marmor. Vi bjöd dom på middag. Dom skivorna har vi fortfarande kvar. Förutom i det "nya" kökshörnet där det ligger en tjock mörkbrun träskiva. Som är det som jag vill ha igen. Oj vad jag ångrar att vi slängde ut träskivorna. Dalaledstång säljer måttanpassade bänkskivor också. Gjorda i massivt trä som jag vill ha.
Det finns även en flik med säkerhet och goda råd när man ska byta sin ledstång eller trappräcke. Där står även hur man bäst behandlar sin bänkskiva för att den ska hålla längre. Dom ger 2 års garanti på sina varor förutsatt att man behandlat den rätt.

Inga kommentarer: