lördag 10 maj 2014

Familjeråd

När M och S var små hade vi familjeråd en gång i månaden då vi diskuterade allt mellan himmel och jord. Vad vi skulle göra på semestern. Vad vi skulle göra på nyår. Om vi skulle ha kvar poolen/husvagnen/ tidningen eller vad det nu var. Om vi skulle köpa något eller skaffa något. Och massor massor av annat. På slutet klagade familjen P så då slutade vi med dom och nu har vi dom bara sporadiskt ibland. Nu börjar det verkligen bli dags att bestämma vad vi ska göra i sommar så inte alla bokningar är slut. Sist jag tittade på Ullared fanns bara hotellet och stugor utan vatten kvar. Så idag fick det bli ett familjeråd igen. Punkterna var:
* L fick kuponger på att göra olika saker varje månad när hon fyllde. Vad ville hon göra i maj? Shoppa med S. Vilket lät som ett väldigt bra förslag eftersom hon har presentkort på hästaffären, HM och skoaffären och ett gratis Happy meal.
* L:s simning sköts numera av S. L:s klass fick börja ett halvår senare för årskursen över skulle hinna klart. Nu fick dom sluta för att årskursen efter skulle börja fast dom inte ens var klara så skolan sköter inte sin uppgift att lära barnen att simma. Alltså får vi sköta det själv. Simningen med S går bra och L kan nu simma 100 meter på raken. Hon han fortfarande inte flyta eller dyka. Maken köpte nytt simkort idag med hjälp av sina friskvårdskuponger så dom får simma 10 gånger till (5 gånger var).
* Lokala tidningen. Säga upp den. Saknar vi den är det bara att teckna en prenumeration igen.
* Semester: Maken ville åka till High Chaparall och Ullared. Jag ville åka till Essundet. S vill åka vattenskidor och till Ullared. L vill åka till Liseberg och Ullared. Liseberg är bokat sedan länge. Vi ska åka dit på midsommar och fick tidig rabatt på Scandic. Ullared är bokad idag och High Chaparall med. Eller High chaparall och High chaparall. Det skulle kosta skjortan att bo där så vi bokade en natt i stuga i Gränna istället. Campingstuga (utan vatten) kostade 2250 kronor på High chaparall. Ska jag bo över natten ska jag ha toa utan att behöva gå ut. 2850 kostade stugorna med toa eller hotellrummet. En stuga i Gränna med toa kostade 1545 kronor. Vi kan då vara i Gränna en dag med och åka över till Visingsö och titta när dom rullar polkagrisar. Det blir inte så långt att åka som om vi skulle åka direkt från High Chaparall och hem heller.
* Rundan runt. Maken ville se vad hans linser kostar om han sluta betalar dom/månad och börjar köpa dom via nätet som jag gör.
S ville att vi skulle börja spara pengar så att i alla fall maken och L kan åka och hälsa på henne i USA. Dit hon troligtvis ska åka för att studera till hösten igen. =(
Ny vinbärsgele är gjord. Den förra har vi haft i några år men jag märkte att den började ta slut förra veckan när vi gjorde renskavsgryta. Gelen uppe var slut och jag tog upp sista burken från matkällaren. Nu är röda vinbären i frysen slut. Bara en massa jordgubbar och svarta vinbär kvar. Blir nog lite jordgubbssaft och svartvinbärsdricka gjord nästa vecka. Maken säger ju att han kommer att få massor massor med fisk i Norge så det behövs plats i frysarna.
Ett byte är också gjort. En gammal back som vi hade mot en korgstol. Jag har länge velat ha en korgstol i sovrummet men inte tyckt mig ha råd att köpa en. Så efterlyste jag en på ena bytarsidan och hon som ville ha min back hade en så vi böt. =) Alla nöjda och glada. Nu ska jag bara bestämma om jag vill ha den som den är, eller med ett lapptäcke i eller med ett lammskinn i.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Här är simundervisningen i femman.

Vissa barn med motoriska svårigheter, och vissa barn som är "lättviktare" har svårt att lära sig simma. Det handlar mycket om balans och tillit i vattnet. Hur tar sig dottern fram i vattnet nu? Ofta är det enklare att simma än att flyta, just för att flyta kräver att kroppen är helt avslappnad.

Men med rörelse kan den flytande egenskapen uppnås ändå.

Det är dock viktigt att inte använda hjälpmedel i vattnet. Inga flythjälpmedel alls för de gör att kroppen flyter annorlunda i vattnet. Är dottern rädd i vattnet? Simmar hon spänt eller ryckigt? Om så är fallet kanske det handlar om rädsla eller osäkerhet. Då är det bra om någon som är ganska neutral som pratar med barnet om vad hon känner i vattnet. Vad tänker hon på? Hur känner hon? Hur kommer det sig etc etc. Vara nyfiken och öppen för hennes svar och bemöta dem uppmuntrande och positivt.

Anonym sa...

Vi skulle också vilja åka till Ullared igen men vi har ju så lååångt dit. Gunilla

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...