fredag 2 maj 2014

Dagen

Har ägnats åt huvudvärk. Stresshuvudvärk. For som ett skållat troll på jobbet igår så tror att det hänger ihop med det. Efter en massa tigerbalsam i pannan och en tupplur så försvann äntligen huvudvärken och jag kunde ta itu med dagen.
Som har ägnats åt att göra rabarberdricka. På resterna gjorde jag rabarberpaj. Rabarbern var stor, juicen slut och jag lovade ta med fika till en plant och hönsbytarträff som jag skulle på idag. Träffen blev inställd men det blev ju inte direkt familjen P ledsna åt eftersom dom fick rabarberpaj och glass. Vi hade två kartonger med glass. Det fanns bara päronglass kvar i båda kartongerna. Strutar som man gör själv av lösglass och strutar blir billigare än pinnglassar. Om man inte köper den billigaste isglassen men då kan man lika gärna frysa saft själv. L:s kompisar tycker att det är kalas att göra egna strutar så därför har det gått åt rätt mycket glass här. Det gör mig ingenting för det känns som om jag sparar pengar varje gång som dom tar en hemgjord strutglass. Men nästan gång ska jag inte köpa tre smak.
Jag och L åkte dit träffen skulle vara och köpte ägg i deras vägkiosk. Nu vill jag ha höns ännu mer men maken vägrar ännu mer. =( Det vore ju bra att ha honom med på det hela eftersom jag har hönsskräck.
Lite mer saker är sålda. 200 kronor till så 300 är nu insamlat till byrån. Lite fler saker är utlagda också men L och jag ska ha garageloppis så fort som båten försvinner från framsidan och vi har inte hur mycket saker som helst. Även om det känns som det. L ska sköta kassan och jag ska sköta kaffeserveringen säger hon.
Tvrummet börjar att bli mer och mer klart. S och jag (läs S jag stod bara för hejaropen) har satt upp gardinstången och gardinen. Nu är det bara vägglister (måste köpas först), listerna runt dörren, tavlor och inköp av byrå kvar. L älskar att vara där inne och sitter där ofta ofta. S älskar också att vara där och sitter där ofta ofta. Jag gillar också att vara där och sitter där ofta ofta.
Tvättat har jag också gjort. 4 maskiner närmare bestämt. Jag böt sängkläder så jag tvättade dom och badlakan. Sen passade jag även på att byta och tvätta överkast. Så nu ligger det blå överkastet i sängen. Tyvärr matchar kuddarna bättre till det lila överkastet om man bryr sig om sånt. Det var inte strålande som men tvätten torkade ute ändå.
I helgen är det fullt ös som gäller. Kyrkan i byn har loppis, det är bytardag inne i stora staden. Lite fler saker ska investeras innan jag kan dra igång med mitt "företag". Nya kostar från 400 kronor och uppåt så jag tänkte försöka köpa det mesta begagnat. Sen ska L och maken på travdag och klappa hästar och titta när hästarna från L:s travskola tävlar. Vi ska försöka hinna med ett besök på det billiga klädvaruhuset som har rabatt och jubileum i helgen. Maken behöver strumpor och L behöver toppar. Till slut ska den vanliga månadshandlingen på Ica göras också. Sen är det allt hemmapyssel också. Sen ska vinnaren av Miserly moms dras också. =)

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...