Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 19 maj 2014

Hemmapysslat och tänkt om

I helgen har det varit fullt upp. Hela lördagen gick åt till kalas. I söndags skulle L hämtas på kalaset och hon och M var på konsert, men det fixade dom själva. Kalaset för att fira svärfars jämna födelsedag gick bra. Maten var god och umgänget var trevligt. Jag höll mig mest inomhus dock. Jag tror att han blev gladast över kudden och brödet, i alla fall av presenterna han fick av oss. Vinflaskor fick han av dom flesta andra också.
L:s övernattningskalas gick också bra. Presenten blev uppskattad där också.
L har fått en ny idol. Hon och M gick på konserten med Sean Banan (gratisbiljetter via Ica). När dom kom hem sa hon att Katy Perry är inte etta längre, det är Sean Banan. Sen satt hon och tittade på musikvideos med bananen nästan hela kvällen och skrev upp låttexterna på ett papper.
Lite hemmapyssel har jag det blivit. I makens kontorshörna i tvrummet vill vi ha en hylla där han kan ha sina pärmar och papper. En bokhylla tar för stor plats (även om vi har en över) så vägghyllor får det bli. Som alltid när vi ska göra något eller skaffa något ser vi efter om det finns något som vi kan göra om först. Så också nu. I källaren hängde två konsoler som vi hängt strandstolar på för förvaring. Dom gav vi bort förra året eller året före så konsolerna har hängt tomma. Konsolerna var dock grönmålade. I garaget låg två hyllplan, ett svart och ett vitt. Egentligen inga hyllplan utan från början var dom en sänglåda. Dom andra två sidorna sitter som vägghylla i köket. Två konsoler och en flaska svart färg inhandlades från Biltema för 79 kronor. Sen spraymålade jag konsolerna och den vita hyllan svart. Så nu är det bara makens jobb att sätta upp hyllorna kvar.
Ingela gav mig tips på en blogg om en annan sparsam mamma. http://theprudenthomemakerblog.blogspot.se/
Jag läste igenom den och tror nog att jag har hittat en mamma som är mer sparsam än vad jag är. =) Jag gillar hennes blogg och kommer att fortsätta läsa den. Hennes tips på mors dags presenter skulle jag ha haft innan jag fixade mina. Dom firar mors dag innan vi gör det i Sverige. Jag har fixat två presenter var till mamma och svärmor. Den ena var gratis, fast den började jag med lite sent så den hinner inte bli klar. Den andra kostade en slant men blev bra mycket billigare än det jag tänkte från början. Fast det är samma present. Hon har veckans sparade pengar precis som jag har. Men i hennes inlägg får läsarna kommentera vad dom gjort för att spara pengar. Det kanske jag också ska införa. Ett annat återkommande inlägg är den här veckans mål. Där skriver hon upp vad hon ska göra följande vecka under vissa kategorier: Sömnad.
Trädgårdsarbete. Matlagning/bakning. Bloggning. Shopping. Övrigt. Jag gillar listor, det har jag skrivit förut. Varje söndag skriver jag ner vad jag ska göra varje dag nästa vecka. 10 saker/dag + dom återkommande som jag gör varje dag som är 7 stycken. Om jag jobbar är jag borta halva dagen så då skriver jag bara upp 5 saker. Tvätta och sortera tvätten står till exempel måndag, onsdag och fredag. M kommer med sin tvätt lördag eller söndag men den brukar jag inte skriva upp utan den gör jag bara. Det fick mig att börja fundera. Oftast kommer M bara med sina jobbkläder som är mörka. Dom fyller inte ens upp en halv maskin. Men han har bara dom så jag kan inte tvätta dom mer sällan. Varannan fredag tvättar jag våra mörka kläder, varannan fredag tvättar jag sängkläder och badlakan. Om jag ändrar tvättdag till lördag så sparar jag in en maskin mörk tvätt varannan vecka. För då tvättar jag M:s jobbarkläder ihop med våra mörka kläder. Att jag inte tänkt på det tidigare. Nu försvann jag från ämnet. =) Det är så jag tänker också, tyvärr. Jag funderar på om jag också skulle införa ett veckans mål inlägg. Fast jag tror inte min lista blir lika lång som hennes. Jag gillar till exempel inte att sy och jag är inte duktig på det heller. Min sömnad sträcker sig till att laga kläder och att sy kuddar. Kläder syr jag nästan aldrig och syr om kläder gör jag nästan aldrig heller. Kläderna jag sytt eller sytt om kan man räkna på ena handens fingrar. Om man inte räknar dock-kläder för det sydde jag massor till S dockor när hon var liten. Shoppar gör jag nästan aldrig heller. Jag handlar mest och då bara mat. =) Fast å andra sidan kanske jag blir mer sporrad att göra mer sparsamma saker. + att om jag skrivit att jag ska baka något och sen inte orkar göra det så känner jag mig mer tvungen att göra det eftersom det finns dokumenterat på bloggen. Det händer nämligen att jag inte orkar/hinner göra alla saker som jag skrivit upp på min veckolista.
Hon verkar ha en stor trädgård och det verkar som om dom är självförsörjande på grönsaker, frukt och vissa kryddor. Hon odlar pepparmynta som jag gör (vi är självförsörjande på pepparmynta) och kamomill till te. Jag visste inte att man kunde odla kamomill. Kamomill och lakritsrot är dom teerna som jag köper. Men nu är kamomillfrö köpta på Tradera. Lakritsrot kan man också odla från frön. Det visste jag inte heller. Den är flerårig och kan odlas inne i kruka. Man gräver upp den, klipper av sidorötterna och sätter ner den i jorden igen.
Lite matlådor är gjorda. Hawaiigryta som maken ska ta med till Norge. Dom skulle ha med en maträtt var. Chili som är lagd i små matlådor med ris. Ny gari är också gjord. Båda rätterna blev lite man tager vad man haver. I Hawaiigrytan ska det vara champinjoner, det hade jag inga så jag tog trattkantareller. Sen ska det vara paprika, men det har jag aldrig i, jag har alltid i bananer istället. I chilin ska det vara grönpeppar men det hade jag ingen, jag tog hemodlad torkad chilifrukt stället.

Inga kommentarer: