torsdag 8 maj 2014

Studiebidrag och dammsugarpåsar

Ett förtydligande till budgeten. S får hela sitt studiebidrag själv på 2800 kronor. Utöver det får hon 500 kronor av oss. Hon har alltså 3300 kronor i månaden (förutom under sommaren) som hon gör vad hon vill för. Vi tar alltså inte hennes studiebidrag och ger henne 500 av dom. Hon får 500 av oss + att hon behåller hela studiebidraget.
Jag har (haft den är uppsagd nu) en prenumeration av dammsugarpåsar på dammsugarpåsar.nu. Det var ett smidigt sätt att få hem dammsugarpåsar på posten och slippa svettas över vilken modell man ska köpa i affären. Nu är prenumerationen uppsagd och det är inte för att tjäna pengar. Vi har haft två dammsugare. Och således haft prenumeration av två sorters påsar. Den ena dammsugaren som vi fick av svärmor sög som den ville och har nu slutat suga helt. Vilket gör att vi står med 3 oöppnade förpackningar med dammsugarpåsar till den modellen. Jag mailade dammsugarpåsar.nu och frågade om jag fick skicka tillbaka dom. Jag fick svaret att det gick inte för dom hade bara returrätt på 30 dagar. Jag vet det. Jag kan faktiskt läsa. Men jag tänkte att dom kanske kunde göra ett undantag. Jag bad inte ens om att få pengarna tillbaka, jag ville bara bli av med påsarna. Dom kan enkelt gå in och se att påsarna kommer därifrån genom min historik av mina beställningar/prenumeration. Lite servicemind har aldrig skadat någon.  Därför har jag sagt upp min prenumeration av dammsugarpåsar. Jag får väl börja tömma påsarna igen så dom jag har räcker dubbel så länge. =)
När jag frostade av ena frysen häromdagen hittade jag 4 semmelbullar. Så igår tinade jag dom och gjorde semlor. Grädden köpte S och jag när vi månadshandlade.
Vi har som skrivet var 3 frysar men vi skulle behöva en till. Ekonomisk som jag är så det bästa sättet att få en till frys är gratis. Det näst bästa är byte. Sen kommer köpa begagnat och i sista hand köpa nytt. Så ett inlägg är gjort på bytarsidan om en frys och jag fick napp. Hennes frys var en mycket mindre modell än den vi ville ha och kostar 1500 kronor ny. Hon ville ha inlines för den och det har vi 3 par som ingen åker på. Hon ville även ha skydd och det köpte jag helt nya till L för kanske ett halvår sen. Hon ville åka då men när skydden var köpta använde hon dom kanske max 5 gånger så dom är i nyskick. Ett par inlines (hon ville bara ha 2 stycken i dom minsta storlekarna) kostar från 500 kronor/styck och upp till flera tusen. Nu är dom vi har såna som vi köpt begagnat eller bytt till oss men i alla fall. Skydden kostade 250 kronor. Inlines har ett bättre andrahandsvärde än vad en frys har. En för gammal frys drar mer el än en ny och kan gå sönder den närmaste framtiden. Så förutom att frysen var för liten så kändes det som om jag skulle gå som en förlorare ur affären.
Rensningen fortsätter. Jag vill bli av med sakerna som jag rensar ut på en gång men samtidigt måste jag spara saker om vi ska ha garageloppis i sommar. Lite saker är i alla fall ute till försäljning i lokala tidningen. Blir allt sålt kommer vi att tjäna 600 kronor. Ihop med dom 300 som jag sålde för häromdagen blir det 900 kronor. Byrån som jag sparade till har jag ju redan köpt så kanske ska börja spara till en "ny" frys istället.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu förstår även jag Men du borde nog ändå ta en slant för tex maten Inget fel i det mat kostar 20 % vet jag en familj som lät unga vuxna betala av sin inkomst även när den endast var studibidrag på gymnasiet allt med tanken att bidra och att starta ett ekonomisk tänk ...det kostar att leva m

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...