Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 5 maj 2014

Reklam är bra (ibland)

Vi har en nej tack till reklam skylt på brevlådan. Jag tycker det är slöseri med papper och träd att få hem en hög med reklam som man tittar igenom och sen slänger i (förhoppningsvis) pappersåtervinningen. Ett tag slutade jag dessutom titta igenom högarna för att inte frestas att åka iväg och köpa något billigt som inte blev så billigt för jag köpte en massa annat också. Nu har jag börjat titta igenom 7 affärer i veckan igen och köper bara det som det är rabatt på när jag åker iväg och handlar. Jag brukar dessutom samordna så jag åker till alla affärerna samtidigt för att spara bensin. Som tur var har det aldrig varit bra extrapriser i alla sju affärer någon vecka. Det skulle ta flera timmar. Jag tittar via datorn för att slippa släpa papper till återvinningen. Färs, fläskytterfilé (L:s favoritmat), kaffe, ost och Lätta är det som jag försöker att bara köpa på extrapris nu.
Skutt kanin gillar inte gamla morötter (det vill säga morötter utan blast), men han gillar blasten och färska morötter. Så jag ville plantera morötter för att slippa köpa det till honom. På sommaren får han oftast mat från trädgården på kvällen och en morot på morgonen. Resten av året får han moroten på kvällen och sallad, spenat och annat på morgonen. Morötter kan man inte plantera i en balkonglåda. Som är det som jag har och planterar i. Så jag ville ha en pallkrage. Pallkragar kostar 199 kronor. =( Men jag fick en gratis av min farbror. =) Det står reklam på den men det gör ingenting. Jag tror morötterna kommer växa ändå.
Ett tag köpte jag fryst bröd från det ekologiska konditoriet. Det var i och för sig billigt om man jämför med det ofrysta brödet eller med bröd från matvaruaffären. Men dyrt om man jämför med hembakt. Jag har nu tagit tag i bakandet igen och bakar allt vårat matbröd igen. Just nu lite varvat med eftersläntare från det ekologiska kondiset som jag hittade i frysen. Nu har jag också tagit tag i att baka kaffebröd igen. Idag blev det kanelbullar och krämbullar. Jag gjorde dom på samma deg så blev inte så mycket jobb. =) Första gången jag gjorde krämbullar och dom blev goda så det var inte sista gången.
Vaniljsockret började att ta slut så nytt är gjort. Hemgjort vaniljsocker smakar godare än köpt och man vet att det är gjort på vanilj och socker. Och bara vanilj och socker.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Du vet att du kan skära av toppen på en vanlig morot och grodda den så det växer ut ny blast? På så sätt kan kaninen få blast (som många människor äter också för den är god, svag morotssmak) året runt i en vanlig kruka eller sålåda.

Anonym sa...

Tänk på att en del pallkragar är gjorda av impregnerat trä, inte så bra om man ska odla ätbara saker...