Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 9 maj 2014

Olika förutsättningar

När M och S var små ville jag vara hemmamamma på heltid men vi hade inte råd med det eller tyckte att vi inte hade råd med det. Hade det varit idag så hade jag troligtvis kunnat vara hemma. Vi är mycket mer ekonomiska idag. Och har andra värderingar. När L kom var jag hemmamamma på heltid ett tag innan alla vitvaror fick för sig att gå sönder samtidigt. Resten är historia. Hur som. I S klass gick det flera tjejer som hade mammor som var hemma på heltid. En av dom låg mig väldigt varmt om hjärtat och jag fick bli med i hennes mammagrupp i frikyrkan. Fast jag inte var med i kyrkan. Dom hade inte mycket pengar och hennes karl tjänade nog ungefär lika mycket som maken gjorde. Men dom rättade munnen efter matsäcken. Några exempel. Vi gav dom våran gamla grill för dom hade alltid velat ha en men aldrig haft råd att köpa en. En gång fick dom ett paraply av oss eftersom dom bara hade ett och inte hade råd att köpa ett till. När jag fyllde år en gång hade S (lite förvirrande kanske, mamman i familjen har också ett namn som börjar på S) bakat ett bröd till mig som hon hade dekorerat med en sol på. Hon var alltid så glad och min högsta önskan var att bli som henne. Det var också en mamma som var själv med 4 söner och var hemmamamma med dom och var det i flera år. Båda mammorna var med i frikyrkan. Jag kommer också ihåg att dom fick en del hjälp med barnkläder av andra medlemmar i kyrkan. Det är det som kallas community i alla sparböcker. Att det är viktigt att vara en del av community. Jag vet fortfarande mammor som är hemma på heltid med sina barn. Några som snålar och stretar för att få vardagen att gå ihop och knappt får det att gå ihop. Men också såna som har en make som tjänar massor, mer än dubbelt så mycket som maken. Som åker på utlandssemestrar, köpt sprillans ny bil, konsumerar hela tiden och lever lyxliv. Jag brukar säga att när någon har mer saker eller åker på en resa eller konsumerar massor - det är inte säkert dom har mer pengar än oss dom kanske bara har mer skulder än vi.
För ett tag sen köpte jag 5 puckoflaskor. Jag skulle ha flaskorna till min hemgjorda gransskottsirap som jag skulle byta bort på en plant och hönsbytardag jag skulle på. Nu är den i konserveringsflaskor och dom vill jag ha kvar. Träffen blev inte av men jag kanske kanske ska vara med på en gårdsloppis och sälja lite flaskor där. Om man skickade in kvittot på att man hade köpt just 5 puckoflaskor så fick man ett nöjeshäfte. Jag skickade in eftersom L vill åka till High chaparall i sommar. Ett gratis inträde där. Det fanns också fler erbjudanden som jag kanske utnyttjar. Gå 3 betala för 2 på Boda borg. L fick Boda borg kupong när hon fyllde. Gratis bowling. Gratis inträde för en på det lilla leklandet inne i stora staden och massor massor med andra saker.
Ikväll är L på disco på kyrkan. I onsdags var hon på det stora leklandet gratis via kyrkan. Hennes tjejgrupp åkte iväg med lite andra barnaktiviteter inom kyrkan. Jag har lockat L:s hår, hon har mascara på sig och rosa slingor och var jättenervös innan. Tänk om en kille bjuder upp mig! Tänk om en kille inte bjuder upp mig! Dom skulle ha med något gott till gottebordet så L och jag gjorde chokladbollar. Lite enligt principen man tager vad man haver eftersom strösslet tog slut så vi fick använda 5 olika sorters strössel. =)

1 kommentar:

Anonym sa...

Då blev det extra fina chokladbollar :) Hoppas L blev nöjd med discot, uppbjuden eller inte ;)
//Ingela