Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 16 maj 2013

Frigörelse, facebook och så typiskt

L börjar frigöra sig mer och mer. Hon har tjatat rätt länge om att få cykla själv till skolan. När M och S var små var policyn från skolan att dom inte fick cykla själva förens dom började 4:an. Gå fick dom göra själva hela tiden. Det har dom tagit bort nu. I L:s klass har alla som kan (nästan) cyklat själva sen lekis. Maken har hela tiden sagt inte förens årskurs 4:a. Men jag som är den som får lämna/hämta henne ser vad pinsamt hon tycker det är med mamma som är med hela tiden har också tjatat på maken. Sista tiden har jag lämnat henne på en av parkeringarna. Den ena om vi går och den andra om vi åker bil. Hem har jag väntat på parkeringen eller mött henne på vägen. Till slut gick dock maken med på att hon får cykla själv. Så tisdag - torsdag har L sparkcyklat själv till och från skolan. Hon valde sparkcykeln istället för cykeln. Tisdag och onsdag tvingade jag henne ringa när hon var framme. Men igår sa hon att hon var rädd att någon skulle se att hon hade mobilen med i skolan och berätta det för hennes lärare. Så idag har hon bara med mobilen men behövde inte ringa. Det är mobilförbud på skolan. Med det räknas att man inte får ha med sig sin mobil alls. Men alla ungar som har mobil har med dom ändå. Utom L förens nu.
Igår och idag har L gympa. Igår hade hon vissa problem med både väskan och gympapåsen. Gympapåsen var för stor för att rymmas i väskan. Och väskan gled av axeln hela tiden. Så idag har vi letat fram S gamla ryggsäck som hon hade i skolan. L tyckte den var superfin och sken som en sol. =)
I tisdags hände en hel del saker som jag inte skrivit om. Jag hade ju skärmfritt så jag kunde inte blogga om det då och igår bloggade jag om så mycket annat. Mamma var på bybiblioteket åt mig i tisdags. Två av mina reserverade böcker hade kommit.
På kvällen kom det en och böt till sig ett bocciaspel vi hade i husvagnen och en massa sandleksaker vi hade i husvagnen och ute i sandlådan. Sandlådan la maken igen förra året.
Vi fick ett kilo äpplen, ett kilo bananer och en flaska cider. Cidern tänkte jag vi skulle ha till den speciella grejen som vi köpte lite mat till häromdagen.
Det kom även en av mina bloggläsare och gav mig en massa plastmattor. L vägrar att gå på altanen för hon är livrädd att få stickor. Jag tänkte lägga mattor där så slipper hon vara rädd. Sen blir det mysigare. Jag valde plast eftersom den inte är inglasad så det kan regna in. Den har tak. Tack igen. =) Jag som tycker det är pinsamt att få saker gav henne 2 kilo krusbär. Så nu fick jag mer plats i frysen. =)
Så idag har jag bakat L:s och svärfars favoritbröd långpannebröd. Och L:s nya favoritbröd vetekakor.
Vissa bloggar har facebooksidor som man kan anmäla sig till. Jag funderade på om jag också skulle skaffa en. Då skulle jag kunna lägga ut inlägg och gratissaker när jag får reda på dom. Och lite annat också kanske. Men jag är ju rätt anonym i bloggen. Även om man kan ta reda på vilka vi är om man vill. Jag har lämnat ut bloggen till min familj, min mamma och till några av mina arbetskompisar. I och för sig kan man ju vara rätt anonym på facebook också om man vill. Vad tycker ni kära läsare? Ska jag skaffa en facebooksida? Då kan man använda den som ett bollplank och byta idéer och tips om att spara pengar och annat. Peppa varandra när det känns motigt och så. Låter det som en bra idé?
Idag är det stora bokbytardagen. Jag har inte bytt några böcker men jag försökte ge bort en. Via en av bytarsidorna men den enda som nappade ville att jag skulle åka hem till henne. Ungefär 3 mil härifrån. Enkel resa. Bara för att man ger bort saker gör inte det att man har råd eller lust att åka och lämna dom.
Jag har sått första salladssådden för i år i två av ballkonglådorna. Dom andra tre ska jag så andra saker i, tror jag. Jag har inte bestämt mig än. Sen har jag sått gurkorna i gurklådan. Där sådde jag även rädisor. Jag använde jord från komposterna som jag blandade med jord från den avlagda sandlådan.
Så typiskt. =/ MacDonald har klubbdag på Gröna Lund och jag skickade in och vi vann biljetter. Jättekul och jättebra eftersom det troligtvis skulle ha blivit våran enda semester i år. Vi har tyvärr inte råd med så mycket annat. Om vi inte lyckas sälja husvagnen för då blir det nog en weekend eller så. Maken åker ju till USA och det är våran semester i år. Det kostade alla våra sparpengar och en del till. Hur som. Biljetterna gäller bara den 2 juni då maken och S är i USA. M vägrar att följa med. Jag kan inte åka någonting. Dels på grund av min mage och dels på grund av andra orsaker. Jag och L kan ju inte åka dit och jag inte åker något. L kan inte åka själv. Så nu är frågan. Ska vi lura med mamma och pappa och pappa får åka allt? Eller ska jag sälja dom och ha som grundplåt till en annan Gröna Lund dag tillsammans med maken och S? Men en annan Gröna Lund dag blir inte alls samma sak som MacDonalds dagen. Dels är det inte lika mycket folk på förmiddagen. Dels är det mysigare med folk som går runt och delar ut juice om det är varmt. Ansiktsmålning, gratis kaffe. Men om vi åker då får S ingen semester. Fast nästan ett år i USA med sandstränder och palmer räknas som semester. S sa att vi får göra som vi vill. Maken med. L vet inte vad hon vill. Hmmmmm.
7 kommentarer:

Esbe sa...

Åh, men passa på att åka! Det kan väl bli något annorlunda och vem vet det kanske dyker upp något annat som du vinner och ni kan göra i sommar?! Det kan väl vara roligt för L att få göra nåt med mamma, mormor och morfar? =)

Anonym sa...

Du är väldigt anonym på bloggen. Du skriver inte ut namn eller efternamn och har inga bilder på ansikten o dyl. Om du skapar en Facebook sida förblir du inte längre anonym. Det är ett stort steg, framförallt eftersom du till viss del verkar tycka att anonyma elaka kommentarer är jobbiga redan nu. Givetvis skulle det vara intressant med en Facebook sida och visst måste man våga lite för att "vinna". Men ta en stund och fundera över eventuella konsekvenser. hursom hellst bllir det bra vilket val du än gör. :) //Mia

Anonym sa...

Krusbären är jättegoda (tusen tack!)! Jag äter dem frusna som godis! Älskar allt som "knaprar" - knäckebröd, råa morötter, hårda äpplen och, som sagt, frusna bär. (Hoppas att min tandläkare inte läser det här.)
Ha det bra! Gunny

Marika på Odlingspyssel sa...

Jag tycker också att ni ska åka. Om det är så att det känns obehagligt att åka som ensam vuxen, försök att få med någon av L:s kompisar? Jag tror det är bra för henne att åka, springa runt själv med kompisen på Grönan och åka roliga saker. Du som mamma kan sitta och chilla på en bänk i solen under tiden.

Anonym sa...

Detta är inte semester! Jag har ju aldrig tid att njuta av palmerna eller av stränderna för vi pluggar hela tiden sen direkt efter skolan är det ju nya äventyr så jaaaaaaaaaa behöver semester!!!! :D Älskar dig

PJAK sa...

Jag tycker (vill poängtera att det därmed inte så du ska göra men tycker gör jag) att du tar med antingen mormor & morfar om e kan och vill eller en kompis. Detta kanske blir enda riktiga semestern för L och dig.
Vad det gäller FB, du kan skaffa ett alias där också. Dvs ytterligare en identitet. Inte riktigt efter regelverket men här tycker jag nog att man kan fuska lite. Annars får du fundera rejält på allt vad det kan föra med sig.

Anonym sa...

Jag har ingen Fb så jag hoppas att du fortsätter här också. Gunilla