Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 11 maj 2013

Sparat pengar genom att göra om och fixa till

Jag gjorde tofsar av resåren på gamla utslitna strumpor. Jag skrev då att tofsarna blev bra till vardags men att jag inte skulle göra fler. Jag har tänkt om. Den ena strumptofsen har L använt mer eller mindre varje dag sen jag gjorde dom. När dom sitter på ser det ut precis som en vanlig köpt tofs. Den sitter kvar i håret hela dagen. Då har L som jag tunt fint hår som alla tofsar har en tendens att ramla ur. Den behåller formen och har inte blivit något uttänjd alls. Vilket köpta tofsar brukar bli efter en tids användning. Så jag kommer helt klart att göra fler tofsar nästa gång vi skrotar trasiga strumpor.
Jag använder citronsyra när jag städar och när jag gör apelsinsaft och apelsinmarmelad. Ibland även i annan matlagning.
Jag trodde att citronsyra är gjord på citroner på något vis. Det hörs ju på namnet. Men tji fick jag. Det är gjort på husmögel och bensen. Usch!
Maken har lagat min gamla symaskin. Hurra!! Det var en arm som kärvade så han har ruckat loss den. =)
Våra bestick har vi haft sen innan vi gifte oss. S påpekade häromdagen att jag varit gift halva mitt liv. Knivarna skär inte så bra längre. Taggarna har försvunnit så när vi äter kött eller annat lite segare som ska skäras får man nästan slita loss det. Så nya bestick skulle behöva inhandlas, det fick mig att börja tänka. Allt som har pengar inblandat och som gör att något måste slängas gör att mina hjärnceller går varma tills jag kommit på något bra. Vilket jag gjorde. I husvagnen finns det bra bestick som är vassa, inte lika använda och nyare. Tyvärr bara 8 stycken. Vi hade 18 stycken inne. I picnickorgen fanns det 6 stycken till bestick. Likadana och köpta samtidigt som dom i husvagnen. Nu ligger dom 14 besticken i besticklådan i köket. Dom som låg i besticklådan ligger uppdelade mellan husvagnen och picnickorgen. Där äter vi inte lika ofta och behöver inte ha lika bra bestick. Alla nöjda och glada.
På måndag har L namnsdag berättade hon för oss vid frukostbordet imorse. Vi firar namnsdag genom att äta tårta så vi bestämde att M skulle köpa en tårta på måndag. L ville ha present också sa hon men jag förklarade att vi inte ger presenter på namnsdagar vilket hon blev lite sur över i en sekund ungefär innan hon glömde bort det. För att överraska henne kom jag på att jag skulle sätta in en annons i tidningen. Hon har varit inne ett par gånger på namnsdagar och födelsedagar. Dom sitter på kylskåpet och hon är så stolt över dom. Dagens namnsdagsbarn är gratis men för sent att skicka in till det. Dagens grattis är inte gratis - 100 kronor. Den kommer då in om 3 dagar. I den lokala gratistidningen är det gratis men då kommer den in nästa onsdag. Hm. Bättre sent än aldrig. =) Jag ska dessutom köpa grädde och göra L:s absoluta favorit creme brulee så det blir hennes present.
Vi har en vattentunna. Där samlar vi regnvatten som vi vattnar i trädgården med. Den har lock och ett rör till stuprännan för att ingen ska ramla ner i vattnet. Röret gick sönder förra sommaren och jag fick vattna med slangen varje gång det skulle vattnas. Inte vidare ekonomiskt och miljövänligt. Nu har maken lagat röret. Han böt ut det mot ett nytt rör. Det nya röret var ett var ett rör han hade sparat från en stående hängmatta vi hade en gång. Den gick tyvärr sönder. Vissa av rördelarna rostade sönder men dom hela sparade alltså maken. 

1 kommentar:

Marika på Odlingspyssel sa...

Du kan faktiskt göra egen citronsyra: http://www.ehow.com/how_8097442_extract-citric-acid-lemons.html