Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 24 maj 2013

Försäkringar, isglass och granskottsirap

Marika undrade varför jag vill vara hemmamamma igen. Med tanke på att L snart är tonåring. Snart och snart vet jag inte. Mycket kan hända på 3 år. Vissa studier visar att tonåringar behöver sina föräldrar mer än vad småbarn gör. Dom rekommenderar till och med att vissa av föräldradagarna ska tas ut när barnen är tonåringar. Jag kallar det hemmamamma men det är det enkla livet jag och maken vill åt. Vi vill inte vara med i ekorrhjulen som kräver två heltidstjänster fram till pension för att en familj ska gå runt. det första målet är att vi ska klara oss på en lön, alltså en som jobbar 100%. Maken gillar sitt jobb så han vill vara den som jobbar 100% just nu. Mål två är att vi ska klara oss på mindre än 100%. Det sista målet är att vi ska kunna sluta jobba innan pension båda två och klara oss ekonomiskt ändå. Boken Your money or your life beskriver det här. Den ena författaren slutade jobba innan han fyllt 30 år. Han dog 1997 59 år gammal i cancer. Min mormor fick alzheimer när hon var runt 55 år. Hon hamnade på långvården när hon fyllde 60 år ungefär och var inte medveten om sin omgivning. Hon och morfar hade jobbat jämt jämt. Dom tog inte ens semester knappt. Därför vill jag inte jobba fram tills jag blir 65 år. Jag kanske inte ens blir 65 år. Jag vill inte se tillbaka på mitt liv som ett enda långt jobbande.
 När räkningarna ska betalas i slutet av juni så har vi flera försäkringar som ska betalas. Jättekul när det är semestertider (ironiskt). 6596 kronor var summan för försäkringarna som skulle betalas med junilönen förra året. Idag landade villahemförsäkringen i brevlådan och jag som försöker spara på det mesta nu gick in via compricer och jämförde priser. Det jag inte gillar med compricer är att man måste uppge telefon- och personnummer. Det gör att försäkringsbolagen ringer hem till oss bara för att vi har jämfört priser. Vill vi byta försäkringsbolag så tar vi kontakt med det bolaget vi vill byta till och genomför bytet. Vi vill inte att folk ska ringa och försöka övertala oss till att byta försäkringsbolag. Jämt när dom ringer så slutar det alltid med att dom säger tack och hej ni har redan den lägsta premien. Compricer visade att salu ansvar var 2177 kronor billigare än den försäkringen vi har idag. Men vi har bonus på alla våra försäkringar så om vi byter bolag på en försäkring försvinner bonusen på alla försäkringar. Med bonusarna avdragna blev besparingen 1083 kronor. Nu ska det kollas igenom försäkringsavtal och annat. Tur att maken hinner hem innan försäkringen ska betalas och går ut så jag inte ändrar och han tycker annat. Sen kanske vi kan lägga in en stöt på vårat nuvarande bolag som vi haft lång tid nu och se om dom kan göra något åt premien. Då är den försäkringen vi har en villahemförsäkring och försäkringen via Salu ansvar är bara en hemförsäkring. Vad är skillnaden? Någon som vet?
Idag öste inte regnet ner så L och jag tog en tripp till komposten och återvinningen. Bakom återvinningen är skogen så vi passade på att plocka granskott till ny granskottsirap. Världens bästa hostmedicin. Medans vi plockade stod L och sjöng naturen är kul naturen är toppen. Sen tackade hon granen för att han gav oss hostmedicin. =)
När vi kom hem blev hon inspirerad av glassboken jag lånade på biblioteket och gjorde isglass av hemgjord jordgubbssaft. På bilden är dom glassformarna som vi har idag.
Hon ville också spela sopberget så det gjorde vi massor av gånger. Jag vann bara en gång. När vi satt och spelade så ringde det på dörren. Det var ett
blomsterbud som kom med rosor och choklad som S skickat från USA. =) Eller skickat och skickat beställt från USA i morsdags present till mig. =) Jag älskar dig också S.
På posten kom det ett paket tuggummi gratis via Facebook. Det ska M få. Jag kan inte tugga tuggummi för min mage, den blir värre då.

4 kommentarer:

Sparsamhet sa...

Hej!
Bara lite nyfiken på vad som ingår i er räkningshög. Ingår mat och hygien också? I er maträkning ingår hygien då?
Ha en bra helg!
Sandra

Anonym sa...

Hej, jag är nästan helt säker på att hemförsäkringen bara omfattar det som finns i huset, men villlahemförsäkringeb omfattar byggnaden också. Ganska stor skillnad alltså, så kolla upp! Jag kan ha fel, och det bara är så att de olika bolagen kallar det för olika saker.

Anonym sa...

hej det är en tung post försäkringar men vi har löst det så här och kommit ner betydligt ikonstnad
delat upp per månad bil släp hund kostar inte extra utan bara delas på tolv
har våra hemförsäkringar automatiskt via våra fackföreningar ingår i medlemsagviften ( vad jag vet har alla fack dessa förmåner) Sedan kan man göra vissa tillägg betalas via löneavdrag görs tilläggen
Jag har kontrollerat mina försäk och se till så du inte är överförförsäkrad via bohaget en soffa från 90 talet en köksoffa sedan 30 talet inte ett öre i ersättning Vi har inte något lösöre försäkrning alls Vi har ju bara "äldre" möbler Vikigast är ju bostaden huset fritidshuset mm jo hunden förstås
häl Maggan

Anonym sa...

Har du kollat på vad du får i pension så småningom? Maken kommer väl få "normal" pension, men du? Sorry att vara en dystergök, men du är ändå inte lastgammal och mycket kan hinna hända på typ 20 år. Skulle råda dig att iaf kolla upp saken så du vet.
Margit