Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 9 maj 2013

M lagar trerätters

I tisdags kväll sa M att han och L skulle fixa maten imorgon (alltså igår onsdag). Han vägrade tala om vad det var och köpte maten själv. När det var dags att laga maten var maken och jag portförbjudna i köket fram tills disken skulle diskas.
Förrätten var västerbottenspaj med hemgjord svampsås. Jag älskar västerbottenpaj och såsen var den godaste jag ätit någon gång.
Huvudrätten var hjortstek med potatisklyftor och svampsås.
Efterrätten var vaniljglass och färska bär.
Till maten drack maken (jag drack ett halvt glas) köpt vin. =) Mellan jobbet och Citygross igår var maken på ett byte. L:s urvuxna shorts mot en flaska vin. Hennes förslag och eftersom maken gillar vin tackade jag ja. Vinet var dessutom kravmärkt.
Vårat hemgjorda vin börjar ta slut. Inte mitt fel eftersom jag är näst intill nykterist. Varför ska man slösa bort livet med att äta och dricka sånt man inte gillar? Så igår på Citygross köpte maken en ny vinsats som han gjort iordning på idag. När den är klar ska jag sno till vinäger igen. Jag köper aldrig vinäger utan gör alltid egen av vinslattar.
Igår när jag diskade råkade jag tappa ett lock i golvet. Locket som var i glas höll men handtaget gick sönder.
Jag har lagat det med korken från vinflaskan. =)
Idag har jag bakat kakor. Min bloggkompis Tove ville ha hembakade kakor för växter som jag ska få av henne. Jag bakade så att det räcker till oss också. =) Formarna till muffinsen är engångs jag vet. Men eftersom dom ska till Tove ville jag inte ta mina silikonformar. Dom här formarna har jag vunnit så jag har inte köpt dom i alla fall. När maken och jag provsmakat varsin muffins slängde vi formen i kompostpåsen.
Citygross gick på 1206,38. Då köpte maken även en bal med toapapper (citygross är billigast med 0,06 öre/meter men vi har inte använt det än så om det är godkänt eller inte vet jag inte) för 99 kronor och vinsatsen för 149 kronor med. Så själva maten gick på 958 kronor. Då är en matvara som är hemlig än så länge med på 239,85 så en helt okey handling med andra ord.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh vilken lyxig middag, vad gulligt av barnen att laga den! Och vad lyxigt att slippa laga middagen själv, skulle jag tycka :-)

Smart med knoppen till locket, nu ser dessutom locket mkt roligare ut :-)
//Ingela