Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 3 maj 2013

Igelkottar och bin och en massa annat

Jag fick en kommentar om att jag som har köpstopp inte får köpa pizza. Jag köpte inte pizza, det var maken som betalade den och han har inte köpstopp. Jag bad honom inte att köpa den heller utan det var hans förslag. Det är maken som sköter grillen (vi skulle ha grillat) och han ville grilla dagen efter när M var hemma också. Med bara 3 personer hemma som ska ha varsin pizza istället för 4 så blir det dessutom billigare. Jag och L åt bara halva pizzan var så resten blev restlunch dagen efter. Jag fick även kommentaren att jag kunde baka mindre kakor för att spara mer pengar. Jag bakar nästan aldrig kakor. Jag brukar baka tårta eller kaka när någon fyller år eller har namnsdag eller skolavslutning eller något annat som ska firas. Sen har det blivit en kaka varje gång min bytarkompis kommer och fikar vilket hon har gjort nästan en gång i veckan ett tag nu. Men jag vill gärna bjuda på finfika när jag får främmande och frysen är tom på kaffebröd. Det skulle jag i och för sig kunna dra ner på men ett ekonomiskt liv utan att unna sig något blir ett bra tråkigt ekonomiskt liv och då är det lättare att man tröttnar. Sen hade jag kunnat låtit bli att skriva det. Det man inte vet har man inte ont av. Men jag valde att skriva det för att visa att vi inte är några supermänniskor eller något utan att vi faller för frestelser vi med.
Linn undrade var man köper en videosaver och vad den kostar. Jag köpte våran på Clas Ohlsson för massor av år sedan. Dyr som skrutt men maken fick som sagt var den i present.
Jag lägger stenar på kastrull-locken när jag kokar upp maten för att det ska koka upp fortare. Stenarna trycker ner locket och det blir som tryckkokar effekt.

Igelkottarna börjar att bli utrotade. Det har dom sagt länge. Nu ska Naturskyddsföreningen titta hur pass utrotade dom är genom en undersökning. Dom har en enkät på sin hemsida där man kan gå in och skriva om man sett en igelkott.
Vi har rätt ofta igelkottar i våran lilla trädgård. Bilden ovan har jag kopierat från min blogg när vi såg en sist. Jag tycker om igelkottar och tycker dom är söta och ser snälla ut, även om dom har taggarna utåt. Ett annat djur som också börjar bli utrotad är bin. Bin gör mer än bara honung. 1/3 av alla våra livsmedel har att göra med binas pollinering. Bina massdör och det är människans fel. Genom stordrift, stress, inavel och antibiotika. För att hjälpa till att rädda bina kan man plantera blommor som bina gillar i sin trädgård. Kryddväxter till exempel. Dom gillar alla sorters mynta, citronmeliss, isop, timjan, rosmarin, oregano och lavendel. Vi som är självförsörjande på örtkryddor, lavendel och pepparmyntste har alltså en perfekt trädgård för bin.
Min sjukskrivning gick ut sista april och jag mår fortfarande som en pottsork. Jag ringde vårdcentralen igår och fick prata med en ny läkare. Min gamla ville inte ha kvar mig. Hon hade fått svaret på tryck/phmätningen (rys) och jag har kraftig refluxsjukdom. Men andra ord väldigt sur mage. Det sura i magen läcker ner i tarmarna och det är det som ger mig lös mage. Jag har fått en ny sorts syrahämmare och högre dos än vad jag hade förut. Jag ska prova det i två veckor och sen ska jag på återbesök. Dom opererar nästan inga längre men min mage var så extremt sur att jag är en kandidat för operation om inte den nya medicinen hjälper. Så idag åkte L och jag till apoteket för att hämta ut mina nya mediciner. Apoteket ligger där Coop låg. Det enda som är kvar där är apoteket och vi var dom enda kunderna så L tyckte det var läskigt. På parkeringen var det mer fart. Det stod en polisbil där, men ingen uniformerad polis utan bara en massa andra människor som kom och gick till bilens baklucka. Väldigt mystiskt. Det kom även en bil från svt och stannade vid polisbilen. Vi åkte även till vårdcentralen och hämtade det nya sjukintyget.
På hemvägen stannade vi vid återvinningen. Där stod det en radio, kassettband - cdspelare. Inte klokt va folk slänger. =( Förra veckan hittade jag två kaffepannor. Jag tog med spelaren hem. Om den inte gick tänkte jag slänga den i elektronikåtervinningen. Inte ska den stå bredvid hårdplastcontainern i alla fall. Men den fungerade som en klocka och L har poppat loss till Tiger på bondgården. =) Kartongcontainern var överfull så folk hade ställt massor av kassar bredvid. =(
Det kanske behövs bygglov till att sätta solvärme på taket. Så maken ringde bygglovsenheten på kommunen igår. Behövs bygglov kostar det mellan 5000 - 7000 kronor. I en kommun som alltså vill att fler ska skaffa solpaneler. Vi har även kollar med EON som är den som äger vårat nätverk. Dom uppmuntrar att man skaffar solpaneler fast dom förlorar på det i och med att vi betalar mindre el. Dom byter elmätare helt gratis + köper gärna våran överskottsel.
På posten kom det tamponger och en ekologisk handkräm från Reddville. Om man är medlem där får man en ask gratis tamponger varje månad. Det enda man behöver göra är att gå in och svara på några frågor om reklamen på asken. Jag använder inte tamponger utan ger dom till S eller till någon som behöver ha och inte har råd att köpa. Själv använder jag tygbindor eller innan jag blev sjuk menskoppen. Handkrämen från Oliva by CCS luktade gott och gick snabbt in i händerna utan att kladda.
Ikväll är L på maskerad. Klädd som älva i en dräkt som S köpt over there. Kjolen och staven blinkar. L har lockigt hår med guldglitter i. Hon strålar för att hon tycker hon är såååå fin. Sen strålade hon över att jag hängt tvätten ute idag. Hon sa till mig "nu är det vår mamma för du har spänt upp tvättlinorna" =) Presenterna hon har med sig var två pet shop gubbar som vi köpte för halva priset och bunkrade massor av paket när Coop skulle stänga.
Maken köpte en stor kasse kläder (31 plagg och 1 par skor) för 300 kronor till sig om M. M ville inte ha något men maken behöll en jacka, två par byxor, två skjortor och en piketröja. Jag tog en skjorta och två sovtröjor. Skorna la jag ut på bytessidan och en kom och böt igår. Jag ville ha ett paket kaffe för dom men jag fick två. =) Kläderna som är kvar ska min bytarkompis kolla om hon vill ha till sin son. Resten tänkte jag skänka bort tror jag.
Skutt gillar solrosskott och han gillar grodarna som växer ut på morötter. För att dom ska växa lite mer så sätter jag dom i vatten. Dom gröna har suttit längst.

3 kommentarer:

Anonym sa...

så kul att läsa om allt Men köpstopp på pizza varför skulle du inte kunna köpa det ?? Man får väl köpa bröd (bageribröd ) och pizza är ju eller har jag fel vetemjöl och vatten (pizzeria =bageri på italienska eller )
För ska man då tänka så ej pizza ej bröd Jaha vad gör man då maler sitt eget mjöl odlar sitt eget vete var går gränsen ? Som jag ser det har var och en som har köpstopp sin egen gräns när det gäller livsmedel och hygien eller har jag helt fel finns det regler ok det finns tydligen reglepoliser men regler ?
Duktig är du i alla fall Maggan än en gång just nu med fyra limpor i ugnen köpemjöl o inte ens pottaska utan köpejäst ,,

Anonym sa...

Tack för svaret om stenar på kastrullocken, hade jag aldrig hört talas om.

Sedan tycker jag det är jättefånigt att anmärka på huruvida du köpt pizza eller ej, och om du bakar kakor - det är väl helt upp till dig. Det är visserligen intressant att höra hur du tänker ifråga om saker, men du ska inte behöva försvara dina val för ngn som letar fel (antar att det var den kritiska anonyma).

Igår kväll tänkte jag på din blogg och bakade sockerkaka till barnens "lyxmellis" idag, fast jag egentligen hade velat gå och lägga mig med en bok och servera köpekakor idag :-)

Hoppas din nya medicin hjälper!

//Ingela

Ensamma mamman sa...

Jag tycker det är bra att du skriver om pizzan och kakorna.

Som en gemensam nämnare ser jag den sociala samvaron med din make och din väninna. Man måste kunna umgås med andra människor utan att pracka på dem sin egen livsväg.

Du visar här att ett köpstopp inte behöver betyda att man isolerar sig eller avstå från livets goda!!

Jättebra tips med stenarna :)