Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 8 maj 2013

Vi har en skatt i källaren

Vi har en lagerhylla i källaren där vi samlar allt som ska till återvinningen i olika påsar och lådor.
Jämt när L:s ena kompis är här vill hon pyssla med återvinningssakerna. Varför inte? Sist gjorde L en flygande hund av ett veckobrev, en toarulle och en pantflaska. Det röda uppe på huvudet är hjärtat gjort av korken på flaskan. Jag gillar ju inte sopor och kämpar för att våran tunna ska bli ännu tommare än dagens halvfull var 8:e vecka. Men vissa saker måste man ju slänga i soporna som till exempel gamla pennor, blisterförpackningar och dom sällsynta gångerna vi använder kapselmaskinen så kaffekapslarna. Just nu ligger en trasig galge och ett trasigt dricksglas i soppåsen i köket. I badrummet ligger en massa tops och våra gamla tandborstar. Tandborstar kan man köpa komposterbara men dom kostar en slant. Speciellt som vi är 5 stycken i familjen och byter tandborstar varannan månad. Men tops finns det komposterbara såna tro? På Terracycle kan man skicka in sitt skräp och få pengar i utbyte. Pengar som skänks till valfri välgörenhet. Det som man kan skicka in är BIC pennor, ellas kitchen förpackningar och kaffekapslar till Tassimo. Typiskt att det inte var till Nescafe. =/
Att göra eller laga gamla trasiga saker är nästan som en sport. Innan jag slänger någonting tittar jag på om det går att göra något annat av det. Jag gillar att surfa runt på sidor där dom gör om gamla förpackningar och grejer till annat. Den här sidan till exempel. När vårat duschdraperi är sönder tänkte jag sy ett av gamla plastpåsar.
Jag har nu köpt en bok till. Jag vet att jag har köpstopp men det är något med mig och böcker. Det här är ingen sparbok och faller alltså inte inom kategorin böcker jag får köpa. Remake it. Kostade 3 kronor på Amazon. Det blev sånt tjafs sist med resväskor och övervikt att jag beställde den själv och inte via S. Frakten kostade mer än boken, mycket mer. 117 kronor för att vara exakt.

2 kommentarer:

Amanda sa...

Nu finns det några videor på bloggen när jag sjunger, supernervös att visa dom för er så jag uppskattar allt ni har att säga om det! Så tyck gärna till.
Ni får gärna sprida videorna också!
Tack på förhand!! :)

Linn sa...

Jag är exakt likadan när det gäller böcker. Jag är en riktig bokmal som älskar mina böcker. Men jag har nu lyckats rensa bokhyllan rejält. Totalt 7 flyttkartonger med böcker har jag plockat ihop och skänkt vidare. Så nu finns det utrymme för nya böcker trots att vi sedan flytten har hela 4 bokhyllor färre pga utrymmesbrist.

Det var en himla dyr frakt på boken. Om maken åker över kanske han får plats med lite böcker i sin packning på vägen hem?