Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 13 maj 2013

Nedkopplad

Ända sen jag läste Nedkopplad av Susan Maushart för över ett år sedan har jag tänkt att ha en skärmfri period själv.
Övriga familjen sa blankt nej så i såna fall blir det jag själv som gör det. Den enda skärmfria dagen jag haft hittills som jag kommer ihåg var ofrivillig men väldigt skön och mysig. Det var när maken, jag, L och S åkte till Ullared första gången. Vi hade då med oss husvagnen. Första och sista gången vi hade med husvagnen. Då fick man inte boka platserna innan utan fick ta det som fanns när man kom. När vi kom var el och husvagnsplatser slut så vi fick ställa oss mitt på tältplanen. Inte det lättaste med en stor bil och en ännu större husvagn att ta sig in på en plan full av tält. Hur som. Vi har ett batteri i husvagnen vilket gjorde att vi hade el till lamporna men inte till tv:n. Vi svor över det först men sen blev det en riktigt mysig kväll med spel och läsning. Nu när min distanskurs är mer eller mindre klar är det lättare att vara skärmfri. Jag tänkte gå ut lite löst med en skärmfridag i veckan. Så imorgon får jag inte sitta vid datorn eller tv:n. Hur det gick kommer på onsdag.
När maken handlade sist skulle han köpa gröna ärter. Frysta. Vi gick igenom listan dagen före och jag sa att det var frysta gröna ärter. Han köpte torkade gröna ärter. Vi har aldrig köpt torkade gröna ärter. Torkade gula köpte vi ofta och gör ärtsoppa. Jag funderade en sekund på om jag skulle ge bort dom. Sist jag gav bort torrvaror gick dom som smör i solsken till fattiga studenter. Men så tänkte jag om. Nu använder jag dom att skotta med. Det till vänster på bilden är solrosfrön.
Idag har L namnsdag. Hurra för L. Annonsen i den lokala gratistidningen kommer inte in förens nästa onsdag. Jag bad M i ett svagt ögonblick att köpa en tårta. Men som tur var tänkte jag om där med. Så jag gjorde mandeltårta. L garnerade den. =) Vi ger aldrig presenter på namnsdagar men hör alltid en tårta.
Som överraskning (förutom annonsen i tidningen) har jag gjort creme brulee som vi ska mysa med ikväll.
Grejen som L ville ha som kostade nästan 400 kronor var en hamsterbil. En bil med en boll som hamstern kan springa med ute i rummet. Det ser då ut som den kör bil. Vi har en springboll och både Pumpa och Snöflinga (mest Snöflinga) gillar att springa i den. Kan ju vara väldigt sött när det ser ut som en hamster kör bil men går under kategorin väldigt onödig sak att köpa. Så jag pysslade en egen bil. L och hennes kompis hjälpte till. Kroppen är en kartong som det legat glass-strutar i. Lyktorna är kapsyler. Hjulen är trähjul som vi hade i pyssellådan och dom sitter på grillspettspinnar. I sitter bollen som vi hade.

4 kommentarer:

Liie sa...

Jag skulle aldrig klara mig utan skärmar mer än en dag alltså. Nog för att jag skulle vilja, men det finns för mycket jag behöver på datorn för att det ska gå. Hoppas det går bra för dig med en skärmfri dag i veckan, det låter som en lämplig start :)

Anonym sa...

Torkade gröna ärtor fungerar lika bra som gula att göra soppa på, i Finland är det vanligt med grön ärtsoppa, den smakar ungefär som "vanlig"...

Esbe sa...

Skärmfritt... Fy vad skönt!

Kul idé att bygga hamsterbilen själv!

barbagratis sa...

Gratis tips på wrapp just nu.

http://www.nattstad.se/barbamammagratis?id=8416988