Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 30 maj 2013

Mer koll och sommarkoll (o)

Villahemförsäkringen går ut nu i juni. Jag kollade compricer för ett tag sedan och saluansvar var billigare än våran nuvarande försäkring. Men det var en hemförsäkring och inte villa hem så jag gick ut på nätet på alla försäkringsbolag och skrev in våra uppgifter. Den försäkringen vi har idag är den billigaste. Dom andra kostade från 30 kronor - 4000 kronor mer. Inget att spara där alltså. Om vi inte väljer att minska på lösöret eller höja självrisken.
Jag fick godkänt på grupparbetet och responsen på grupparbetet så nu är den palliativa kursen klar och 30 poäng till ligger snart på mitt cv. Nu återstår bara att se om jag fick G eller VG. Men med tanke på hur dom första  delarna i kursen gick så är det säkert ett G. Men jag är superstolt över att jag klarade det. =) Det var över 23 år sedan jag gick i skolan sist. Bevis på att det går att lära gamla hundar sitta. =)
Igår styrde L och jag bilen mot Ica för den vanliga månadshandlingen. Jag får inte lyfta och mår inget vidare men nöden har ingen lag och kylskåpet var tomt. 715,21 kronor gick det på. Om maken hade handlat hade det kostat mindre. Han köper bara det som står på inköpslistan och det gör ju då inte jag. Bebisyoghurt 10 kronor för 6 stycken. Mackaglass för 10 kronor. Vattenmelon för 5 kronor/kilo = 30 kronor. Ekologisk smörgåsgurka. Fruit loop till L. (jag samlar på streckkoder annars köper vi jämt dom billigaste barnflingorna) Godispåse för 10 kronor. Var det som inte stod med på inköpslistan. 2716,74 har maten i familjen P gått på i maj. Då är det med lite matpresenter och lite hemligt med i den summan också. När vi ändå var där gick jag in på apoteket och löste ut mina gallsalter. Apoteket på Coop har nu också stängt.
I sommar ska vi då inte göra så mycket. Dels kan inte maken ta semester i sommar, mer än några strödagar. Dels gick alla våra sparpengar till makens resa. Husvagnsförsäljningen går trögt = inte alls. Vi får sänka priset när maken kommer hem. Igår landade det ett brev från församlingen i brevlådan. Dom ska ha sommarkollo. Max 25 barn och anmälningarna börjar imorgon och det är först till kvarn. 300 kronor för 6 dagar, då ingår lunch och mellis varje dag. Sen ska dom på en dagsresa och då kan man få betala fickpengar. L vill gå säger hon. Hon vet ingen annan som ska gå men vill gå ändå för det är roligt. Ibland är hon så tuff och säker i sig själv och ibland är hon så osäker.
Min chef får inte tag på läkarens chef så hon tyckte jag skulle ringa läkaren och sjukskriva mig längre. Vilket jag skulle göra idag. Men läkaren hade semester och kommer tillbaka nästan onsdag. Det stod ingenting om sjukskrivningen eller det vi pratat om i journalen. Det stod bara att jag ska börja jobba igen men inte får lyfta något. Kul (inte). Kanske blir en lön som vi ska klara oss på i juni som den där läkaren håller på och krånglar.
Ikväll är svärmor på äventyr med L och L:s klass. Stadsvandring inne i stora staden. Eleverna ska vara guider. Tyvärr missar jag då det eftersom jag inte törs gå ut och gå runt på stan i över 2 timmar. Jag skickade med matsäck. Munkar, muffins och banankaka. Banankakan är gjord idag. L älskar mackaglassar så jag har gjort egna mackaglassar och använde banankaka som bottnar. När ugnen ändå var på bakade jag även långpannebröd som svärmor fick en påse som tack för hjälpen. Jag gjorde även rabarberpaj av rabarbern som jag silade bort från rabarberdrickan.
När L kom hem från skolan hade vi glassfabrik. Vi gjorde mackaglassar av en del av banankakan. Vi gjorde vaniljglassar. Hur dom smakar vet vi ikväll eller imorgon eftersom dom måste stelna nu. Mackaglassarna är dom i folie längst till höger. Att använda folie var väl inte det optimala. Måste komma på något annat sätt att vira dom.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det kan vara fördelaktigt att kolla upp vilka försäkringar som ingår i din makeS fackförening (om han är med i någon). Vi har hemförsäkring via facket, samt sjuk och olycksfall för hela familjen. Vi har även en personlig försäkringsman via facket som kommer hem till oss och går igenom de olika försäkringarna och dubbelkollar alla så att vi inte har dubbelt av någon, (barnen har exempelvis via skolan och förskolan). Vi hade exempelvis dubbla hemförsäkringar tack vare att våra fackförbund innehade samma försäkringsbolag, och då gjorde försäkringsmannen om den ena hemförsäkringen till en drulle försäkring. Som sagt, det kan vara värt att kolla upp.
Mvh Mia