Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 22 mars 2009

Kalasdags

Idag var det dags för kalas igen i det P:ska hemmet. Alla utom S fyller år i februari - april så många kalas blir det. Efter succén med kakbuffen på L:s kalas så fick det bli kakor idag igen. Sist hade vi 6 sorter, det ska var 7 så det blev en sort till.

Bullar, kokosrutor, havreflarn, biskvier (mamma fick med dom sista hem = slut) cockies, havrekakor och nötkakor (pappa fick med dom sista hem = slut). Om ungefär 20 dagar är det dags för kalas igen men att äta kakor då igen känns som överkurs. Vi har troligtvis kalaset på någon av påskdagarna (beroende på när maken åker till Stöten) så det lutar åt påskbord. Det är apgarnering på tårtan idag igen. Sen tyckte S och L att det skulle vara ljus på tårtan. Vi hade bara 10 ljus kvar. Jag fyller inte 10 år och det var länge sedan jag gjorde det men om vi satte antalet ljus som jag fyller år på tårtan så skulle hela tårtan surna. Presenter fick jag också. En viol, en påsklilja och en hibiskus. Ett presentkort på HM, en badkorg, en silversked, godis, en matkorg, en badkorg och pengar. När jag nu har pengar så blir jag jättesnål och vet inte alls vad jag vill göra med dom. S tycker om att göra L fin i håret så hon tog det på sin uppgift innan kalaset. 20 minuter tog arrangemanget. Det syns inte men det är både lockat och uppsatt. L skulle städa sitt rum innan gästerna kom. Det brukar bli både si och så med städningen annars så det var välbehövligt. Det var ännu mera välbehövligt efter att L hade städat. Hon tyckte nämligen att alla gosedjuren skulle bo på S säng.

Innan kalaset har vi mest städat och bakat tårta så det blev nästan en slappardag.

Det var flera som hade klagat på alla reklamsidorna i den lokala tidningen. Chefredaktören hade skrivit en ledare om det häromdagen. Anledningen till alla reklamsidor var en kampanj för att hjälpa företag att få flera kunder eftersom det är lågkonjuktur och det kanske går sämre för företagen. Det är väl i och för sig snällt men alla privatpersoner som ser annonserna och kanske också har dåligt med pengar men köper saken ändå. Dom har dom inte tänkt på. Men om ingen handlar blir det ännu mindre pengar = mindre jobb = och så vidare.

Inga kommentarer: