Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 8 mars 2009

Barnkalas

Eftersom kalaset igår gick bra så tänkte vi ta en chansning och ha barnkalaset idag som planerat. Så här i efterhand var det inte så smart kanske. L:s hosta är något bättre. Hon får bara attacker på nätterna så vi sover skapligt. På dagarna hostar hon mer eller mindre hela tiden. Hon dricker skapligt ibland bra. Men maten! Suck! Hon äter knappt någonting och har inte gjort det sen i tisdags. Snart en vecka alltså. När vi lyckas få i henne något så säger hon att hon måste kräkas och sen gör hon oftast det. Ibland lyckas vi avleda henne. Blir nog ett läkarbesök imorgon känns det som.

Jag ska jobba imorgon men funderade på att vabba. Hur fungerar det egentligen? Man ska tydligen ha intyg från dagis om man vabbar. L ska ju inte vara på dagis imorgon. Alltså kan jag inte skaffa intyg. Om man inte har barnet på dagis får man inte vabba då? Jag ska forska i saken imorgon för jag tänker inte lämna henne själv med S (som har studiedag) när hon är så sjuk.

Barnkalas gästerna anlände klockan 14.00 och det blev fullt ös på en gång. Efter spring tills alla kommit blev det paketöppning och sen fika. L sa med en gång "jag tänker inte äta". Vilket hon inte gjorde.

Chokladbollarna och marängerna försvann rätt fort ändå. Sen var det dags för tårta som L absolut inte ville ha heller.
Då ville ingen annan det heller. Mer är en tjej H. Alla andra tjatade om att få gå från bordet vilket dom inte fick förens alla hade ätit klart. Stackars H fick ingen tårtro alls. Sen sa L att hon behövde kräkas och sprang från bordet. Sen spelade alla tjejer air hockey
medans killarna hittade M:s playstation och ville spela. Där satt dom tills det var dags för skattjakt. S trollade och lärde ut lite trolleritrick. Sen var det dags för ansiktsmålning. Alla tjejer utom två skulle vara kaniner. Dom blev väldigt imponerade över Lilla Skutt. Sen var det dags för skattjakt där skatten var godispåsar. Då var klockan efter 16.00 som var sluttiden så alla gick hem. En av presenterna var en enhörning som det stod på förpackningen kunde flaxa och lysa med vingarna när man viftade med ett magiskt trollspö. När vi öppnade kartongen och tog ut enhörningen hittade vi inget trollspö. Men om man läste en pytteliten text som nästan krävde förstoringsglas så stod det att trollspö skulle köpas separat. Enhörningen var batteridriven så den fungerar säkert på riktigt om man köper till spöet. Snacka om falsk marknadsföring för att lura folk att köpa fler saker.Apropå att luras så är melodifestivalen verkligen ett sätt att lura pengar av folk. 3 gånger måste man ringa för att rösta på låten man vill ska vinna. Vi ringer såklart inte alls men det är ju inte alla som är så kloka som vi. Barn ringer säkert hej vilt utan att tänka på att det kostar en massa pengar.

Inga kommentarer: