Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 12 mars 2009

Efterlysning två

Jag är inget stort fan av kedjebrev men jag fick ett häromdagen som jag bara måste vara med på. Problemet är bara att man måste skicka brevet vidare till 6 personer och jag känner max bara 3 stycken som kan vara intresserade. Alltså efterlyser jag fler bokälskare som vill ha 36 nya pocketböcker i utbyte mot 1 som man redan läst och har hemma. Här kommer kedjebrevet, lämna kommentar om du vill vara med:
Välkommen till vårt pocketutbyte!

Vi gör dethär bara för att det är roligt!
Skicka en läst pocketbok till den första personen på listan,gör sedan om listan:

Ta bort namnet på första plats
Flytta namnet som står på andra plats till första plats
Skriv ditt eget namn och adress på plats nummer 2

Det skall bara finnas två namn på listan samtidigt.
Skicka den nya listan till sex av dina vänner som tycker om att läsa.

Om du inte kan delta inom tio dagar så meddela person nummer två på listan av hänsyn till de andra som är med.

Du bör få 36 böcker.Det blir roligt att se varifrån böckerna kommer och vilken typ av böcker du blir presenterad för.Det är sällan någon hoppar av. Du bör alltså få 36 böcker för priset av en som du redan köpt och läst.
Skicka nu din bok till person 1 på listan.

Jag svarar på kommentaren genom att skicka adresserna på nummer 1 på min lista och på mig som då blir nummer 2.
Imorse när jag läste den lokala tidningen blev jag förbannad. Vi har en nej tack till reklam skylt på brevlådan. Anledningen är för att slippa reklam. I den lokala tidningen är det alltid (nästan) med ett reklamblad. Det är väl kanske eventuellt okey eftersom dom inte kan sortera bort reklambladet ur tidningen beroende på vilka som har nej tack skyltar eller inte. Det säger jag inget mer om. Men idag i tidningen var det helsidor med reklam på hur många sidor som helst. Tidningen var jättetjock och jag tänkte vad kul mycket att läsa. Men 14 sidor av 42 i del nummer 2 var reklamsidor. Ska jag betala 190 kronor i månaden för en massa reklam? Om det fortsätter funderar jag allvarligt på att säga upp tidningen. Det är precis som reklamen på TV. När man tittar på till exempel kanal 4 så är det reklam hela tiden känns det som. Samma reklam i varenda j**la paus. På ren trots skiter jag oftast i att köpa varan.
Jag har reserverat fler böcker på biblioteket. Jag hittade även en yoga dvd som jag har reserverat. Det går inte så bra att försöka yoga genom att läsa en bok. I alla fall inte om man är helt nybörjare som jag är. Böckerna jag reserverat är Prins annorlunda och Höns i trädgård.
Vi fick ett reklamblad från Telia. Dom ska höja avgifterna för att deras nätavgifter höjs.Det gjorde att vissa av våra rabatter skulle tas bort. Men om vi tecknade ett nytt abonnemang skulle vi få det till en kostnad av 399 kronor. Om vi redan hade ett TV abonnemang så skulle det kosta som det gjorde tills bindningstiden var över. Våran bindningstid går ut i september. Sen skulle det kosta????? Det stod inte. Men om man tittar på Telias hemsida så kostar det inte alls det 399 kronor för oss utan 498 kronor efter september. Alltså tjänar vi inte alls på deras så kallade kombinationsrabatt. Lurendrejeri?
Om vi byter till bredbandstelefoni via Universal telecom och deras bredband kostar det 269 kronor/månad. Då kan vi inte ha kvar Telias TV kanaler och makens älskade Discovery channel. Det blir däremot billigare än idag. 188 kronor/ månad billigare närmare bestämt. Men vi velar fortfarande fram och tillbaka. Om vi säger upp Telia måste vi byta alla e-postadresser och allt krångel som det medför.
Apropå lurendrejeri så ringde Tre till mig idag. Min och M:s mobil har Tre abonnemang. Dom hade ett erbjudande på mobilt bredband och mobiltelefoni.
Säljaren (s) undrade om vi hade en bärbar dator.
Nej svarade jag (j).
S: Tänker ni skaffa det?
J: Nej vi har redan 3 stationära datorer så det behövs inte.
S: Nehej. Hur tycker du att erat mobilabonnemang fungerar?
J: Bra.
S: Har ni några andra abonnemang på något annat mobilnät?
J: Maken har en jobbmobil och äldsta dottern har Telenor som går ut i maj.
S: Vi har ett erbjudande nu om ni skaffar Tre och en mobil får ni det för (hörde inte vilken summa)
J: Hon har redan en mobil som hon är nöjd med. Har ni bara något abonnemang?
S: För 99 kronor i månaden får hon ringa för hela beloppet. Ni får dom första 3 månaderna gratis.
Eftersom S mobil går ut i maj och hon skrek i högan sky när jag föreslog kontantkort på 100 kronor/ termin så tänkte jag vara snäll mot S.
J: Det låter bra det tar vi.
S: Då får ni mars, april och maj gratis.
J: Men hallå det tjänar vi ju ingenting på eftersom vi redan betalar hennes mobil till och med maj. Det blir ju som att betala dubbla mobiler, fast man bara har en.
S: Men erbjudandet gäller bara till och med 15 mars.
J: Nej tack.
S: Men om ni får april, maj och juni gratis då?
J: Okej då.
När jag berättade för maken och S trodde jag att i alla fall S skulle jubla. Men dom svarade bara att Tre inte går på S nya mobil. Den går bara på Telia.

1 kommentar:

Karin Nordlund sa...

Hej
Förvalsrabatten fasas ut och ersätts med en bredare och mer flexibel paketrabatt/kombinationsrabatt som omfattar fler produkter i vårt utbud. Som kund hos Telia får du just nu tom 30/6 rabatt när du väljer att kombinera telefoni och bredband, alternativt kombinationen bredband, telefoni och tv.

I brevet du fått ges ett exempel på att man kan få en kostnad på 399 kronor per månad. Detta gäller om man har fast telefoni, bredband 6-8 Mbit samt kanalpaket Start på digitalteven. Eftersom att ni har valt ett annat kanalpaket som kostar mer så blir kostnaden 498 kronor.

Om du väljer att inte göra en förändring på ditt befintliga abonnemang har du kvar samma pris som idag, men efter bindningstidens slut så höjs priset på Telia bas med 20 kronor per månad. På ditt bredband så försvinner förvalsrabatten efter bindningstidens slut vilket innebär att bredbandet blir 30 kronor dyrare per månad. Sammanlagd ökning blir då 50 kronor per månad. Om du väljer att binda om dina abonnemang så får du en kombinationsrabatt på 55 kronor per månad. Du sänker alltså dina kostnader med 5 kronor genom att binda om abonnemangen, och förlorar alltså inte på vårt erbjudande. (50 kronors ökning, men 55 kronors rabatt)

Jag förstår att det lätt kan bli rörigt. Vi har en särskild grupp som svarar på frågor om vad förändringen innebär för dig som kund och för dina abonnemang. Du når dem genom att ringa 90200 och välja val 3.

Du kan även kontakta mig genom att ringa vår växel 90100.

Med vänlig Hälsning
Karin Nordlund, Informationsansvarig Telia Kundrelationer