Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 5 mars 2009

Gamlingar

Jag fick ett abrupt uppvaknande imorse. Jag stapplade yrvaket ut i köket och skulle fixa frukost. När jag öppnade ett av köksskåpen ramlade luckan ner i skallen på mig.

"Hatten" hade gått av. Nu måste maken köpa en ny hatt så vi kan sätta upp luckan igen. Eller så sparar vi in på hatten genom att plocka ner alla luckor och ha öppna skåp. Det är modernt har jag sett på vissa inredningsbloggar.

Igår kväll såg jag en dokumentär på TV3 som hette How dirty can I get. Den handlade om en kille och en tjej som gjorde ett experiment på vad som hände med kroppen om dom inte tvättade sig eller sina kläder på en månad. Dom fick inte borsta tänderna heller. Dom gjorde det för att dom var oroade över vad alla kemiska produkter gör med kroppen. Nicki (som tjejen hette) hade till exempel hört att kvinnor som använder deoderant löper större risk att få bröstcancer. Hon hade intervjuat en forskare på ämnet som trodde det också. Forskaren sa att bröstet kan delas in i 4 kvadranter. Den övre yttre kvadranten drabbades av bröstcancer 52 % mer än dom andra 3 tillsammans. Där man alltså smetar på deon. Kanske dags att leta fram deoderantstenen jag köpte för flera år sedan.

Följande har jag kopierat från en sida som säljer stenen: Den bästa och effektivaste deodoranten!!Ja det fungerar... Denna Deodorant Sten är den renaste, effektivaste och mest behagliga kroppsdeodorant som finns på marknaden idag! Män, kvinnor och tonåringar - alla älskar den! Denna Deodorantsten är mer än 300% effektivare än vanliga deodoranter och ändå är den 100% äkta och naturlig. Deodorantstenen innehåller varken parfymer (som endast döljer och luktar), emulgeringsämnen (som kladdar och förstör kläderna) eller skadliga kemikalier. Genom att förhindra uppkomsten av luktframkallande bakterier (utan att täppa till porerna) så ger Deodorantstenen maximalt skydd. Aktiva ämnen är kalium, sulfat och mineralsalter. Innehåller ej aluminiumklorid. Fukta Deodorantstenen och stryk den under armarna på samma sätt som när Du använder en roll-on-deodorant. Var noga med att täcka hela området som ska behandlas. Det värsta med att inte tvätta sig var enligt Nicki och hennes omgivning lukten. Det luktade skunk. Det kan jag faktiskt skriva under på. När jag var nyutexaminerad sköterska på mitt första jobb så kom det in en dement kvinna som inte hade duschat eller badat på flera månader. Det var därför hon kom till oss, för att vi skulle rengöra henne. Jag kan fortfarande känna lukten efter henne. Överallt där hon gick stank det. Även fast hon hade lämnat det rummet satt det kvar i väggarna. hela avdelningen stank.

När jag var på chokladprovningen blev jag så inspirerad att jag började prenumera på en chokladtidning. Jag fick mitt första nummer idag. Det var med en 70 %ig chokladkaka.


Den smakade jättegott. Något annat som också smakar jättegott är biskvierna som S har bakat idag till L:s kalas.L äter fortfarande inget. Migränen har nu övergått till förkylning men rinnsnuva, rethosta och feber igen. Hon skulle till vårdcentralen idag för att kolla att örat hade läkt ordentligt efter öroninflammationen. Innan vi åkte dit klagade hon över både ont i örat och ont i halsen. Trumhinnan såg väldigt bra ut, den finaste han någonsin sett sa läkaren. Han tittade henne i halsen också och den såg också bra ut. Något annat som inte gick riktigt lika bra var innan vi fick komma in till läkaren och satt i väntrummet. När vi kom in i väntrummet sa L: Oj vad mycket gamlingar det sitter här. Sen pekade hon och räknade 1, 2, 3, 4 gamlingar sitter det här. Allt medans hennes stackars mamma försökte att hyssa henne och få henne att tänka på annat.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jo du av barn och alkoholister får man höra sanningen,sägs det;)
AnnH

Hannele på Hisingen sa...

Här blandas det stank och chokladkaka hej vilt... Hoppas det gick bra med huvudet.

Anonym sa...

Haha, ja barn är för roliga :)
Stackars ditt huvud, det lät ju inte bra, men jag hade nog inte velat haft ett kök utan luckor, blir det inte dammigt ?
Choklad, finns det något bättre :)