Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 19 juni 2013

Veckans sparade pengar

Efter diverse shopping (ny tv, ny säng och en dag på det stora köpcentret) så är inte kontot lika välfyllt men inte tomt som det brukar vara. Sparkontot fortsätter att fyllas på. Men största förändringen är att vi har över 8000 kronor + på servicekontot istället för en massa minus som vi brukar ha. Nu kan man ju säga vad man vill om att spara pengar när man handlat. Om vi inte hade köpt sakerna hade vi såklart sparat mer. Men jag har sagt det förut och kommer säkert att säga det igen ett ekonomiskt liv utan att man unnar sig något blir ett bra tråkigt ekonomiskt liv.

1 Lagat min plånbok.

2 Maken har sotat braskaminen. Han har gått sotarkurs och får sota våran kamin själv. Om sotaren kommer kostar det 886 kronor (kostade det innan maken gick kursen 2006) och det ska sotas en gång/år. Så kursen betalar sig flera gånger om.

3 Köpt en "ny" platt-tv istället för våran tjockis till vardagsrummet för 900 kronor. han hade bytt något på tv:n förra året för 1700 kronor. Kompressor tror jag det hette.

4 Köpt en "ny" säng till L för 300 kronor + 150 kronor för en bäddmadrass. Den här sängen kan hon ha resten av livet eller tills den pajjar eller hon vill ha en bredare som M och S har.

5 Sålde L:s gamla säng för 600 kronor.

6 Handlat mat för 10 dagar på Willys för 1274 kronor. Då är all midsommarmat med + ost för 240 kronor + kebabkött för 112 kronor.

7 Hade med tygkassar till mathandlingen.

8 Mailat Hand i hand och sagt att jag inte kan sponsra dom två gånger/år längre.

9 Köpt "nya" kläder till mig för 225 kronor för 11 plagg.

10 Fått 4 gafflar, 4 knivar, 4 matskedar och 4 kaffeskedar gratis.

11 Gjort egen vick och sparar en tredjedel av priset mot den köpta.

12 Fått gratis tacokrydda och ost och baconkorv.

13 Fått citronmeliss och oreganoplanta gratis.

14 Vattnat uteodlingarna med vatten från regntunnan.

15 Plockat maskrosor och kirskål till Skutt en gång om dagen om det inte regnar.

16 Fått absolut torr wipes och absolut torr deo.

17 Fått gratis tamponger.

18 Vunnit en stor tub handkräm, en stor flytande tvål och en stor bodybutter från Oliva.

19 - 30 se en gammal lista.

2 kommentarer:

Barbagratis sa...

Gratis grillmarinad finns

Unknown sa...

Så mycket bra budget tips.

Var gärna med och tävla om ett valfritt plagg från mysmyran så kan du ju sälja det vidare till någon sen om inte din minsta kan ha nåt eller kanske ge som present till någon i er närhet. Avslutas 23/6:
http://lottizdays.blogg.se/2013/june/tavling-vinn-ett-valfritt-plagg-fran-mysmyranse-2.html