Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 20 juni 2013

Billigt Ikea besök och utflykt

S håller på och gör om i sitt rum. Bokhyllan vill hon bara ha prydnadssaker i. Böckerna och filmerna som står i bokhyllan vill hon ha i en låda under sängen. En sån låda som hon redan har som jag fick gratis. Finns för 99 kronor på IKEA.

Så idag tog hennes snälla mamma med S och L till Ikea för handling. 187 kronor gick hela besöket på + lunchen som kostade 67 kronor för 3 personer. Köttbullar med mos. Förutom sänglådan köpte vi ett nytt skohorn för 10 kronor. Det gick inte att laga det andra.
Sen köpte vi två leksaksförvaringsgrejer till L. Hon behöver ha någonstans att ha sina mjukisar nu när våningssängen är borta. Jag kom på att vi kunde ha dom i en sån som vi har maskeradkläderna i. Det fanns inte så stora längre utan bara mindre modeller därför fick vi köpa två stycken.
L är jättenöjd med sin nya säng.
Igår rensade jag, L och S ALLA leksaker i L:s rum. Det tog 3,5 timme. Förutom en massa grejer som vi slängde eller la i återvinningen så blev det två överfulla pappkassar till kyrkans loppis med. Vi lämnade återvinning idag. Kartongcontainern var överfull så folk hade ställt överallt bredvid. Maken ringde numret som stod på containern och dom skulle skicka ut en tömmare så fort som möjligt.
Innan återvinningen var vi på ett byte, ett skänkes/säljes och till Svampen. En gång/år minst åker familjen P till Svampen och äter glass. Det brukar vara på skolavslutningen men L ville inte det i år. Så det blev idag istället. Bytet var kaffepaket mot tavellister som vi ska sätta inne på gästtoaletten när vi gör om den. Vi skänkte en vägglampa och vi sålde en film för 50 kronor.
Min mamma hade ett sminkbord som jag fick ärva, som S fick ärva som L fick ärva som S ville ha tillbaka. L hade det bara som avställningsyta. S vill ta bort sitt skrivbord och ha sminkbordet istället. S ville ha det träfärgat istället för vitt så hon håller på och tar bort färgen med värmepistol och skrapa.
Svärmors presenter är gjorda. Nästan jag ska plantera dill också. Hon klagade över dillen från affären. Hon ska få hemgjord ramslöksvinäger och hemgjord jordgubbsvinäger. Ramslöksvinägern önskade hon sig. Jag gjorde en jordgubbsvinäger till oss också. Jordgubbspajen till imorgon är gjord. Sen har maken tvättat köksmattan med högtryckstvätten - funkar jättebra och smutsen bara rinner bort.

Inga kommentarer: