Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 2 juni 2013

Hur ofta ska man duscha?

Petra tycker det är äckligt att bara tvätta håret två gånger i veckan. Man duschar ju varje dag skriver hon. Varför ska man duscha varje dag? Vad är det som är så äckligt med den egna kroppen att man måste duscha varje dag? Forskare tror att astma och allergierna ökar för att vi och våra hus är för rena. Hudproblemen ökar såsom eksem och psoriasis bland annat mycket på grund av att vi duschar för ofta. Så kallad överhygien är orsaken inte att vi duschar för sällan. 3 - 4 gånger i veckan tycker hudläkare att man ska duscha. 4 gånger om man tränar och blir svettig annars bara 3 gånger. Huden torkar ut när man duschar varje dag. Vill man ha mjuk hud ska man duscha mer sällan. Hudcremer lägger sig bara på ytan och ger inte huden en chans att återhämta sig. Dom goda bakterierna som finns i huden försvinner när man duschar varje dag. Huden precis som tarmarna mår bra av en rik bakterieflora. De goda bakterierna utbildar hudcellerna till att tillverka kroppsegen antibiotika. Du blir mindre utsatt för exponering av skadliga kemikalier. Dom döda hudcellerna som vi tvättar bort med daglig dusch har som uppgift att hindra oönskade bakterier och skadliga kemikalier från att komma in i våran kropp. Sen ur miljösynpunkt slösar man en massa vatten genom att duscha varje dag. Ur pengasynpunkt är det många sköna slantar som bokstavligt talar rinner ner i avloppet bara för att man duschar varje dag. Är man då en hel familj som gör det så rinner ännu mera pengar ut. Nej jag duschar inte varje dag. Ingen i min familj duschar varje dag. Jag tvättar mig under armarna, i ansiktet och händerna varje dag. Händerna ska man enligt forskare tvätta efter toalettbesök, innan mat och efter att man kommit hem efter att ha varit ute för att förhindra smittspridning.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är lite lustigt att det anses så äckligt att inte duscha varje dag - samtidigt som så många vuxna inte tvättar händerna efter toalettbesök!
//Ingela

Ensamma mamman sa...

Hej! När jag började tvätta håret mer sällan upptäckte jag att det fick bättre kvalitet och blev renare. Nu har jag börjat packa in håret i ägg, olja och honung och det har lett till att jag bara behöver tvätta var femte dag.

Anonym sa...

Hej! Mina barn hade eksem när dom var små och då sa en läkare åt mig att jag inte skulle duscha dom så ofta, för det var inte bra för huden. Har man ett stillasittande jobb tex hur smutsig och lortig kan man vara. Regniga hälsningar från Gunilla

Det enkla livet sa...

hej.
nej jag duschar cirka 3gånger i veckan...

PJAK sa...

Hmm beror det inte på hur skitig man är? Eller på vad man ska göra? Jag menar om man ska ut och gräva i trädgården eller målar. Då är det väl bättre att göra det efteråt och inte före?
Duschar och tvättar håret när det behövs. Ibland 2 gånger i veckan ibland 5 gånger i veckan.....