Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 14 juni 2013

Dom senaste dagarna

I onsdags var L:s sista dag i skolan innan sommarlovet. I höst ska hon börja på mellanstadiet. Känns konstigt att min lilla skrutta är så stor. Eftersom hon går den enheten som hon gör så har hon samma lärare 3:an - 6:an. Det känns skönt. Efteråt var det fika i klassen och vi var en av dom som hade med kladdkaka (frivilligt). Våran var den enda som tog helt slut och vissa av barnen tog flera gånger av den. Det kändes skönt eftersom jag hade såna problem med glasyren innan.
På eftermiddagen blev det tårtkalas med mormor. S dekorerade tårtan. Jag brukar vara bäst på fyllningar och S på dekorationer. Vi brukar åka till Svampen och ta en glass också men L ville inte det i år och det var hennes dag. Svampen står ju kvar så det är bara att åka en annan dag.
L fick en dvdfilm som avslutningspresent, inslagen i en av mina presentpåsar. Vi brukar inte ge presenter på avslutningen mer än på studenten och när dom slutar 9:an men jag tyckte L skulle få en i år. Sen att presentpåsen var roligare än filmen det talar vi tyst om.
På kvällen sen drabbades jag av en impuls och åkte och köpte 800 bollhavsbollar för 250 kronor. 100 bollar brukar kosta runt 150 kronor så en rejäl förtjänst. Jag hade i och för sig sparat mer om jag inte köpt dom alls men ett ekonomiskt liv utan att man unnar sig något vore ett bra tråkigt ekonomiskt liv. Dessutom är vi ekonomiska inte snåla. När M och S var små ville jag bygga ett bollhav inne i ena förrådet. Men bollarna kostade som sagt var för mycket och det blev inget bollhav. Nu är frågan var vi ska ha bollhavet. I förrådet? I lekstugan? I ett litet tält som vi har men vart ska det stå? Köpa en pool men vart ska den stå? Någon annanstans som jag inte kommit på än?
S har varit lite deppig sen hon kom och hem för att muntra upp henne tog vi en tur till det stora köpcentret på andra sidan stora staden igår. Spånet till djurburarna börjar ta slut så det var dags ändå. Ojojoj. Inte blev det billigt att gå på stan med två shoppinggalna tjejer utan egna pengar inte. S var bara tvungen att ha en vit bikini. Hon har säkert redan mellan 5 och 10 badkläder. Då var L tvungen att ha en glittrig baddräkt. Hon har redan 3 badkläder. Sen var S tvungen att ha ett par vita jeansshorts. Då var L tvungen att ha en ny t-shirt. L har redan 22 t-shirtar (se bilden, den nya är den med hjärtat på till höger på bilden). Sen var dom tvungna att ha halsband och hårgrejor med. Jag var tvungen att ha fler trosor och det var tvunget på riktigt. 3 stycken för 99 kronor blev det. Jag köpte även oleum basilium för att pröva att göra egen vick.
Vilket jag gjort idag. En burk från apoteket kostar 53 kronor för 50 gram. Min kostar 45,50 för 150 gram. Mindre än en tredjedel av den köpta alltså. Sen är min något starkare eftersom jag hade i kamfer också.
Jag handlade även två små glasflaskor på Lagerhaus som ska göras om till presenter till svärmor. Jag köpte inte tvättmedelsburken som ser ut som en tvättmaskin för 89 kronor som jag velat ha i flera år. Den finns i en mycket dyrare variant bredvid utlällningsaffären inne i stora staden där vi brukar handla ibland. Present tack. Den högra på bilden. =) Jag ska fylla den med tvättnötter. Jag är nu trött på lågpristvättmedlet som inte tvättar rent. Så nu får det bli nötter igen. Dyrare men bättre för miljön och gör tvätten ren. Vanliga tvättmedlet har jag i en vanlig hink som jag köpte för runt 20 lappen för massor av år sen.
När vi ändå var bredvid Coop gick vi in och "handlade" gratis ost och baconkorv och gratis tacokrydda. Ost och baconkorven ska vi provsmaka åt Coop.
På vägen hem åkte vi in och fick helt gratis oregano och citronmeliss av en som skänkte den på Facebook.
Lagat min plånbok har jag också gjort. Ena knappen höll på och lossade och jag limmade fast den igen. Min plånbok blev glad och sopberget blev glad.
Full brevlåda har det också varit. Först vann jag en handkräm, en flytande tvål och ett body butter från Oliva via en tävling som Redville hade. Jag skickade in tipset på min vaniljscrub som jag gör själv. Jag fick ett prov av deras handkräm för ett tag sedan och förutom att den är ekologisk är den superskön och jag ska fortsätta köpa den när den är slut. Men nu har jag alltså en full tub till.
Sen blev jag uttagen till Vip bloggare av Redville och fick Absolut torr. Både wipes och flaska. Sen nya tamponger och det går åt nu när S är hemma igen. S och maken använder  redan Absolut torr så dom snodde både flaskan och wipsen. Att dom fungerar vet vi redan sen innan. Är ni inte med i Redville så gå med. Förutom att man får en gratis ask tamponger varje månad kan man köpa billiga tamponger via deras shop.

1 kommentar:

Marika på Odlingspyssel sa...

Vet att när jag kom hem från Usa efter att ha bott där, så kändes lilla Sverige väldigt litet och långsamt. Tror bara dottern behöver acklimatisera lite :)

Förresten, jag har "typ" samma problem med magen som jag tycker mig läsa att du har... läkarna vet inte heller vad som felas...så du är inte ensam.