Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 22 juni 2013

Midsommar och glömde huvudingrediensen hemma

Som dom senaste midsommrarna så firades också denna på Parken Zoo.
Denna gång med bara djurparken och inget åkband. L tyckte nästan allt var löjligt förra året och satt mest och gäspade. Vi hade då åkt första gången till gröna Lund precis före.
Vi bestämde innan att vi skulle skippa våran tradition att ta med korv och bröd och istället köpa taco buffé. Något som S "tjatat" om sen första gången vi var på Parken Zoo när hon var 5 år gammal. Varje gång har vi svarat kanske nästa år. I år blev alltså nästa år. L åt pannkakor.
Maken, jag och S åt taco buffé. 130 kronor/skalle. Det var gott men smakar lika gott hemma så nästa år tar vi med korven igen. Nästa tradition förutom korv med bröd är att vi fikar med jordgubbspaj (gjorde jag igår) och kaffe/saft. Men pajen glömde vi hemma. =( Som tur var hade vi med hemgjord jordgubbssaft så vi fick lite midsommar känsla i alla fall. När vi kom hem hade M slutat jobba så då fikade vi med jordgubbspajen alla 5 istället.
Vi gick in på tivolit och L fick kasta lite boll, fiska ankor och dra i ett snöre. Fiska ankorna gav en ny liten mjukis och snördragningen (som jag har kommit på hur man ska göra) gav första pris som var en ny jätteboll. Den gamla gick sönder så L tyckte det var toppen.
Nytt i parken var dinosaurierna. L var supernervös innan men ville gå igenom en gång till så vi gick tvärsemot alla andra och gick slingan tillbaka också. Hela bilresan hem tjatade L om att få åka till dinosaurierna igen.
Kalle kunskaps miljöhus besöktes i år igen, av mig och L. L cyklade för att göra energi. Hon ville sopsortera med men det var upptagen när vi var där inne. Sen fanns det ett nytt hus - ett klimathus. Som vi inte hann kolla in så länge eftersom maken och S tröttnat och ville åka hem. Det jag gillar med Parken Zoo är deras klimatarbete. Dom serverar rättvisemärkt kaffe, dom har massor av olika soptunnor så allt kan sopsorteras. Sen står det skyltar om hur man kan göra för att leva miljövänligt som t ex den här med palmolja. Som man alltså ska undvika. Sen är dom inte helt perfekta med tanke på stormen som var i vintras.
Kvällen avslutades med midsommarbord med en ny favorit västerbottenpaj. Förutom 5 sorters sill, potatis, köttbullar, prinsar och gräddfil. Efterrätten var färska jordgubbar med vispgrädde.
Dagen idag har ägnats åt att äta rester och städning. Jag har gjort våran sommarfavorit iste gjord på våran egenodlade pepparmynta. Sen har jag gjort sköljmedel. Jag försöker att inte använda sköljmedel men vill ha det till vissa tvättar. Mitt hemgjorda sköljmedel kostar 9 kronor för 1,5 liter, det köpta kostar 35 kronor för 1,5 liter. Nu finns det billigare sköljmedel att köpa men vi brukar använda Softlan eller Comfort.
Jag har också plockat bort dom torra björklöven från björkriset som stod på trappen. Jag ska göra schampo av dom. Björklöv innehåller precis som tvättnötter saponiner som är naturens egen tvål. Om det inte fungerar som schampo tänkte jag prova att tvätta med dom.

Det känns som om jag har gått från en spara till en slösa just nu. Bara för att vi har en massa pengar över så unnar jag/vi oss saker som t ex maten på Parken Zoo. Förut innan jag la in den högre växeln med spartipsen hade vi inte råd att unna oss saker men vi gjorde det ibland ändå. Nu med spartipsen har vi pengar över och kan alltså unna oss saker men det känns så onödigt ibland. Det skulle vara bättre om vi då sparade ännu mer pengar så vi kunde börja betala av våra huslån eller något annat. Samtidigt känns det som om jag just nu skriver om en massa saker som vi köper hela tiden när inriktningen på bloggen mer skulle vara hur man sparar pengar och miljö just nu. Men om jag inte är öppen med saker som vi köper fast vi kanske inte borde så ger vi skenet av att vi är supermänniskor som aldrig unnar oss något så jag vill vara öppen och visa att vi är vanliga människor vi med. Men nu får det vara färdig shoppat. Bara viktiga nödvändiga saker. Pengarna ska nu sparas till våran minisemester i Göteborg.

1 kommentar:

PJAK sa...

Jag köper om det är softlan eller comfort är jag osäker på men på Ö&B brukar de inte kosta mer än 20 tror jag. det är....