Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 26 juni 2013

Veckans sparade pengar

Jag är nu igång och provjobbar en vecka. Sen ska jag ha semester. Efter det får vi se vad som händer. Jag har fortfarande ont i magen 24/7 och får fortfarande spendera rätt mycket tid på toaletten. Min läkare säger att jag medicinerar så jag ska må så här resten av livet. Vilket jag inte tänker göra. Jag är trött på att ställa in saker som vi ska göra med barnen bara för att min mage strular. Jobbandet tar tid och ork från mina spartips så inte så lång lista den här veckan tyvärr. =( Räkningarna är i alla fall skrivna och det gick ihop sig denna månad med tack vare att vi hade pengar över sen förra månaden. Juni är nämligen en högkostnadsmånad med alla försäkringar och bilskatten. Månadskostnaden/12 är nu sänkt från 5700 kronor till 5100 kronor. 600 kronor låter inte mycket men med tanke på att det är x 12 = 7200 kronors sänkning på en månad och det är jättebra. =)

1 Maken har kollat elmätaren så den funkar nu igen.

2 Gjort egen inlagd gurka.

3 Gjort iste av hemodlad pepparmynta.

4 Fått en ram till en tavla som S köpte i San Fransisco. Maken skulle lämna i den för inramning och vi skulle ge henne den i välkommen hem present. Men han glömde det. S hade med tavlan hem i julas.

5 Min väckarklocka köpt för 15 kronor på Öland för 3 eller 4 år sedan har slutat fungera. L har en likadan klocka fast rosa som S köpte till sig men inte ville ha. L:s klocka har varit utan batterier och bara stått som prydnad på nattduksbordet. Jag böt min klocka med L:s klocka och fick vad jag trodde en fungerande klocka. Men när jag sätter på larmet ringer den när den vill. Det har jag löst med att jag sätter på larmet på mobilen och bara har klockan att titta på tiden.

6 Fått en gratis bokhylla till L.s rum.

7 Lånade en gratis kärra av villaägarna för att få hem den gratis bokhyllan.

8 Anmält till AFA försäkring att jag varit sjukskriven och fått 4600 kronor.

9 Gjort jordgubbsvinäger att ge bort i present.

10 Planterat dill att ge bort i present.

11 Gjort eget örtsalt.

12 Planterat persilja.

13 Ringt försäkringsbolaget och sänkt villa hem försäkringen med 268 kronor/år.

14 Fått en gratis namnskylt.

15 Vattnat uteodlingarna med vatten från regntunnan.

16 Köpt en konjac sponge till mig och S som sparar vatten, tvål och hudcreme när vi tvättar ansiktet. När den är färdiganvänd slängs den i komposten.

17 Plockat maskrosor, kirskål och nate till Skutt dom dagarna det inte regnar.

18 Lånat en bok på biblioteket som maken hämtade på lunchrasten.

19 Gjort eget sköljmedel. En fjärdedel av priset mot den köpta.  Sen använder jag samma flaska så blir inget att slänga.

20 Torkat björkbladen som stod på trappen och ska göra schampo eller tvättmedel av dom.

21 - 32 se en gammal lista.

Blev visst en lång lista ändå. =)


2 kommentarer:

Unknown sa...

Intressant att läsa din blogg. Fortsätt kämpa!

Chrimatistikos sa...

Många av de här sakerna låter supermysiga. Blir lite avundsjuk. Skriver upp några på min todo-list.