Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 12 september 2012

Stora bytar och köpesdagen

Nu när våran bil är sönder får vi låna M:s bil ibland. Han är inte så överförtjust i mina byten och vi måste säga till innan vi lånar bilen och tala om precis vart vi ska. Det gör att alla ärenden inne i stora staden läggs på samma dag och samma tid. Ikväll när M skulle ha skjuts in till stora staden blev en sån kväll.
En onepiece till L. Den hon har är alldeles för stor. 50 kronor. L gjorde en gubbe av onepiecen men sina foppa, vantar och den står på en skateboard som vi var och hämtade helt gratis. =) Vi har en skateboard men den är alldeles för stor för L, den här är rätt storlek.
8 spel och ett pussel för 150 kronor. Det var Jenga jag ville ha. Vi hade ett när M och S var små och vi spelade det rätt ofta. I ett rensiver när ingen spelat det på länge så sålde jag det. Nu när L gillar spel ville jag ha ett igen. Ett nytt spel kostar 200 kronor. Här fick jag 8 spel och ett pussel för 150 kronor. =)
Bytet var kaffe och spaghetti (hade jag hemma) och tvättmedel (köpte jag).
Vi fick 14 dvd barnfilmer. Dom vi inte behåller ska jag ge till barnavdelningen på stora stadens sjukhus.
Jag har antagit en utmaning om att inte slänga maten. Här kan man ladda ner ett veckoblad där man skriver upp när man slänger mat. Målet är att inte slänga någon mat alls. Klarar du att inte slänga någon mat på en hel vecka? En hel månad? Ett helt år? Jag kör med mina restburkar och matlådor så jag tror nog att jag skulle klara av det. Fast L tar ibland mer mat än vad hon orkar äta upp fast vi tjatar om att hon ska ta lite mat itaget och ta flera gånger. Boken Fattiga riddare ska göra mig ännu bättre på att ta tillvara rester. Den heter Fattiga riddare och andra kökshjältar: konsten att ta vara på maten är skriven av Anna Lind Lewin och är en kokbok/faktabok om rester och varför man ska ta tillvara dom.

1 kommentar:

PJAK sa...

7 minilytSlänga mat? Hmm gör jag inte det enda som ev skulle kunna kastas hos mig är brödkanter och med Lagan runt hörnet blir de mat till andra :)
Nope slänger mycket sällan mat.