Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 20 september 2012

USAisk och päronsaft var det ja.

Receptet på päronsaft var det ja. Ny saft är gjord idag.


Idag rev jag päronen. Det tog 1,5 timme att få dom mjuka när jag gjorde saft sist och bara hade delat dom.

5 liter päron
3 liter vatten
½ kg socker till 1 liter saft
Väl sköljda saftiga päron skärs oskalade i klyftor, vilka kokas med vattnet så länge att de börjar falla sönder. Massan upphälles i silduk att självrinna. Den avrunna saften kokas hastigt med sockret på stark värme under noggrann skumning tills den är klar. Saften buteljeras het. Jag har i natriumbensoat för att den ska hålla längre. Ursäkta språket, receptet är ur en kokbok från 1911. =) Vi har fortfarande inte hämtat gamla spritflaskor hos svärmor därav den gamla colaflaskan.
L och jag har gjort iordning ett brev som ska postas till S. L målade en teckning där det står kom hem S. Sen ångrade hon sig och ville inte lägga med det för S vill ju vara i USA och hon kanske skulle bli ledssen. Sen grät L över att S skulle bli usaisk och komma hem ny och förbättrad. L ville inte det hon ville ha den gamla S. =) 192 kronor kostar det att skicka ett brev med hemligt innehåll till S. =(
Inlagd gurka är gjord. Nu när jag äter leverpastej för att få upp mitt blodvärde vill jag ha inlagd gurka på också. Jag köper smörgåsgurka från affären men så kom jag på varför då? Vi har massor med gurkor från trädgården så nu gör jag egen inlagd gurka.
Igår till kvällsmat blev det stekt strömming. Jag hade 32 fileer som jag panerade och stekte.
2 omgångar till frysen och en omgång som vi åt igår tillsammans med rivna morötter och hemgjort potatismos.
På posten kom det 4 brickor för jag svarat på undersökningar i rampaneler och 7 hudcremesprover för jag gillade vishy på facebook.
L ville ha en egen brevlåda så maken har gjort en av papper. Jag har pluggat palliativ vård i 1,5 timme. Bland annat har lag läst igenom ett av häftena vi ska läsa. Sen har jag laddat hem 2 böcker från socialstyrelsen. Dom fanns att köpa med för 170 kronor för den ena och 98 kronor för den andra. Sålt saker på Tradera har jag också gjort. Mitt utgångspris var 43 kronor, det blev sålt för 256 kronor. =)

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för receptet!