Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 1 november 2013

Pumpagubbar, pajer och spökspeldag

S tyckte att jag skulle göra den ena pumpan igår. Vi hade två stycken. En liten som L och jag köpte och en stor som L vann.
Så jag gjorde en spyende pumpa som står på trappen.
Där står också den andra pumpan som S gjorde iordning när hon kom hem igår kväll.
Väldigt fint. Jag hoppas att dom håller sig till nästa helg när S ska ha Halloween fest. Men risken finns att den jag gjorde ruttnar innan dess. Det är ju massor med grejs kvar i den. Är det kvar kött och frön i pumporna så möglar dom rätt fort.
Av pumpaköttet gjorde jag pumpapuré. Det var 4 liter kött och blev till två pumpapajer och 3 påsar till frysen. Fröna rostade jag. Lite för länge i år igen - dom har en lite bränd bismak i år igen. 1 påse = 2 pajer om vi väljer att göra det igen. God var den i alla fall.
L och jag skulle ha åkt på äventyr idag. Ett av museerna inne i stora staden där man också får göra saker har en kretsloppsutställning nu. L gillar att vara där och jag ville se utställningen. Men imorse hade L ont i halsen så det blev en innedag. Vi har spelat dom 3 spökspelen som vi har flera gånger om. L gillade Spöken och Monster bäst för där vann hon över mig varje gång. Spökafton vann spökena så det spelade vi bara en gång. Gold hunt vann jag så det ville L också bara spela en gång.
Igår kväll blev det skink/broccolipaj och ostpaj till kvällsmat. M gillar inte broccoli därför gjorde jag två pajer. Det blev en halv paj över som jag, S, L och S kompis åt till lunch idag.
Ljuset som jag köpte är nu provat och fungerade över förväntan bra. Det är en liten ljusbringare gjord i lera med en ljusveke i mitten. Man placerar ljusbringaren i en ljusstake, ett fat, en skål eller glas. Jag tog en tom värmeljusform och satte min i. Sen häller man på lite vegetabilisk olja. Jag hade rapsolja. Och tänder ljuset. Brinner ca 4 timmar innan det är dags att fylla på mer olja och en ljusbringare räcker 20 timmar. När den är slut slänger man den på komposten. Jag köpte mina här. Blir dyrare än vanliga billiga värmeljus från t ex Ikea men dom är mer miljövänliga och det blir inget avfall efter dom. Det ser ut som om själva ljusbringaren inte har minskat så det kanske går att peta ner en ny veke när den här är slut och fortsätta använda den. Fortsättning följer. Jag är i alla fall väldigt nöjd. Paraffin som oftast finns i billiga ljus är restprodukter från raffinering av petroleum. Alltså olja och olja är inte bra för naturen. Precis som plast är det en sak som vi ska undvika. Paraffinljus kan även vara cancerframkallande. Varje gång man eldar ett ljus i paraffin andas man alltså in oljepartiklar. Stearinljus är bättre men dyrare. Stearin är oftast gjorda av vegetabiliskt och animaliskt fett.

Inga kommentarer: