Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 11 november 2013

Vinnaren är och lite annat

Förut hade jag bara ett betalkort. Så varje gång jag skulle köpa något på internet där det krävdes kreditkort fick jag låna makens. Men så var vi på Ullared och skaffade ett Ullareds kort som var ett kreditkort som jag fick. Sen erbjöd Coop oss ett kreditkort där man också samlade poäng som man fick återbäring på då. På Ullared samlar man också poäng som man löser in till betalcheckar. Jag brukar sälja dom eftersom vi inte åker till Ullared. Meningen var att vi skulle bara använda Coop Visa få poäng och få återbäring så maten blev billigare. Men veckan efter mitt Coop Visa landade i brevlådan stod det i den lokala tidningen att vårat Coop skulle läggas ner. Det tyckte vi var så himla fult att vi numera inte handlar på Coop längre. Men så har jag tyckt att det har varit bra med två kreditkort så jag handlar lite här och lite där. Mest handlar jag såklart på mitt vanliga betalkort från banken. Men så tänkte jag att va sjutton ska jag ha kvar Coop visa för? Jag gick in och betalade av hela skulden och såg då att vi hade 80 kronors återbäring där. 80 kronor är i alla fall 80 kronor så maken var till Coop igår och köpte saker för 106 kronor
och idag har jag klippt isär kortet. Aldrig mer Coop. Vi som kunder och personalen fick reda på att Coop skulle stänga via den lokala tidningen. Coop har efter det öppnat på ett snart två nya ställen inne i stora staden. Det ena stället ligger det redan 3 mataffärer på. Vi som bor i byn och i byarna bredvid byn och förorterna på den här sidan stora staden har efter Coop stängde ingen mataffär alls. Om man inte räknar den pyttelilla affären i byns centrum.
Lite byten är avklarade i helgen. 4 stycken närmare bestämt. 44 glas mot två trisslotter. Våra vinglas har minskat i antal och våra dricksglas är (var) gamla senapsglas.
Inget fel på det men nu har vi "nya" glas. Rödvinsglasen och champanjeglasen tog S till sin flytta hemifrån låda. Sen 4 krukgubbar mot en påse kattsand. Jag har som jag skrev i ett annat inlägg velat ha krukgubbar hur länge som helst men tyckt att det varit ett onödigt köp.
Just nu står dom i köksfönstret. Fönsterbrädan dröjer så för att pigga upp det annars kala fönstret så fick dom stå där sålänge.
Dom två sista bytena var en ljusslang (vi hade) mot citron- och pepparmyntsplantor. Och en tavla (vi hade) mot 2 liter yoghurt.
Fars dags firandet är också avklarat med en ny tårta igen. Choklad och kaffetårta. Väldigt god. Recept kommer. Alla papporna fick biljetter till öl och whiskeymässan som är inne i stora staden sista helgen i november. Dom fick biljetter dit förra året med och pratade länge och väl om vad bra det var och vad kul det var.
Till kvällsmat igår blev det ugnsstekt fläskkotlett med ugnstekta rotfrukter och paprikasås. Också väldigt gott. recept kommer där med.
I samband med den senaste tävlingen ställde jag två frågor. Den ena frågan var vad ni ville läsa mer om. Flera av er ville ha mer recept och lättare att hitta till receptet. Jag som fortfarande inte har lyckats lista ut hur man gör en flik till har bestämt att jag ska tagga alla recepten som jag skriver. Då är det bara att man trycker på recepttaggen så kommer alla recept upp. Detta kommer dock att ta en stund eftersom jag måste kolla igenom alla inlägg. Men det kommer.
L fick säga en siffra mellan 1 och 8 eftersom ni var 8 stycken som ville vinna boken. Hon sa nummer två så grattis Esbe du vann. =) Skicka din adress i ett pm. jag publicerar såklart inte adressen. Så kommer boken med posten. Se upp för snart kommer det utlottningar på fler sparböcker. Jag har ju några att välja bland. =) 

1 kommentar:

Esbe sa...

Så glad jag blir! Jag vågade inte tro att jag skulle vinna den, men väldigt kul så här i höstmörkret!