Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 22 november 2013

Recept - hemgjord pizza

Vi gör ofta egen pizza och gör den på en baksten i ugnen. Bakstenen är en trädgårdssten köpt på Bauhaus för ungefär 80 kronor. Vi har provat många olika degar och det här är den vi gillar bäst. Sås är vi oftast lata och använder bara krossade tomater som vi kryddat upp lite.
50 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
3 msk olja
7 - 7,5 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, olja och vetemjöl och rör tills det blir en deg. Låt jäsa 1 timme (vi jäste den bara 30 minuter). Vill man förbereda kan man använda 25 g jäst och låta degen jäsa 6 - 8 timmar istället.
Dela degen i 5 bitar och platta ut till runda kakor.
Fyllning:
krossade tomater
riven ost
salt
peppar
oregano
det man tycker är gott vi hade:
Jag: bananer och ananas.
L: bananer och curry.
S: salladskyckling och mangoraja dressing
M: falukorvsskivor
Maken: kebab och kebabdressing
Ha på tomatkross och kryddor på bottnarna och lägg på valfri fyllning (dressingen har man på efter gräddning) toppa med riven ost. Grädda i 250 grader i 10 - 15 minuter.

Inga kommentarer: