Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 6 november 2013

Recept - thai sweet chili sås

Vi äter rätt mycket hemlagade woker och gillar då att krydda med thai sweet chili sås. Den blir väldigt stark så vi har den bredvid maten så alla kan ha på så mycket dom vill. Jag använde hemodlad chili och hemgjord vitvinsvinäger. Då blir det billigare att göra den själv. Om man köper chili och vinäger blir det dyrare. Man får då se på att man vet precis vad det är i den hemgjorda. Såsen är i mitten på bilden.
2 stycken röda chilisar
3 vitlöksklyftor
0,5 dl vitvinsvinäger
1 dl socker
0,75 dl vatten
2 tsk salt
1 msk maizena mjöl
Klipp chilisarna i mindre bitar med kärnor och allt. Vill man ha en mildare sås petar man bort kärnorna först.
Mixa chili, pressad vitlök, vinäger, socker, salt och vatten. Häll i en kastrull och låt koka i 4 minuter.
Blanda maizenan med 2 msk vatten och rör ner den i chiliblandningen.
Låt såsen svalna och förvara i kylskåp. Håller sig i flera månader.
En bra sida där man kan få hjälp och tips om matlagning är Middagshjälpen. Där kan man också samla poäng som man byter till t ex burkar eller annat som kan vara bra att ha i köket.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad kul med alla recept, tack :)
//Ingela