Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 12 november 2013

Recept - choklad och kaffetårta

En väldigt mättande och god tårta. Vi var 9 stycken som kalasade på den på farsdag och bara halva tårtan gick åt. Resten hade jag med till jobbet idag och den fick lika mycket beröm då.
Botten:
75 g smör
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
3,75 dl strösocker
2 ägg
2,25 dl mjölk
1,5 dl hett kaffe
Frosting:
200 g mörk choklad
300 g rumsvarmt smör
1,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljsocker
4 msk kaffe
3,5 dl florsocker
Dekoration:
Chokladströssel
Botten:
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret och låt det svalna. Sikta ner mjöl, kakao, bakpulver och bikarbonat i en stor skål eller bunke. Tillsätt övriga ingredienser och vispa i ett par minuter till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formen .Grädda i 30–35 minuter.
Frosting:
Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Ställ åt sidan och låt svalna till rums- temperatur.Vispa smöret ljust och krämigt. Tillsätt florsocker och kakao lite i taget tills blandningen är jämn. Blanda i den smälta chokladen och vaniljsockret .Tillsätt kaffe lite i taget och vispa i ett par minuter tills frostingen är slät och glansig.
Sätta ihop tårtan:
Dela botten i tre tunnare bottnar. Lägg den första bottnen på ett tårtfat eller en tårtbricka. Bred ut ett jämnt lager frosting över bottnen. Upprepa tills du har använt två bottnar. Lägg den tredje bottnen överst med den skurna sidan ner.Bred ett tunt lager frosting över hela tårtan. Låt tårtan stå i kylen i cirka 20 minuter eller tills frostingen har stelnat något. Bred resten av frostingen över hela tårtan i ett jämnt lager. Strö över chokladströssel.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej jag pluggar till SSK och undrar om du kan berätta lite om ditt jobb och var du har jobbat tidigare samt var du gick den palliativa kursen o vad den hette. Mvh ssk stud