Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 26 november 2013

Recept - sirapslimpa

Vårat favoritbröd. Är till vänster på bilden.
50 g smör
5 dl filmjölk (tar mjölk ibland när filen är slut)
50 g jäst
2 dl sirap (tar honung eller socker om jag inte har sirap)
1 tsk salt
6 dl vetemjöl
6 dl rågsikt
Smält smöret och blanda med filmjölken. Låt bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt degvätskan. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt sirap och salt. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills det blir en deg. Degen ska vara rätt lös.
Låt jäsa i 45 minuter under en bakduk.
Baka ut degen till två limpor. Jag brukar jäsa dom i en jäskorg men annars jäser man dom direkt på plåten eller bordet. Låt jäsa 30 minuter under en bakduk.
Grädda i 200 grader i 45 minuter. Lägg på en folie eller något så dom inte blir för mörka efter ungefär halva tiden. Jag gräddar dom på min baksten (trädgårdssten).

Inga kommentarer: