Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 31 maj 2012

Gjort och börjat göra avslutningspresenter

Den mest akuta pengabristen är avblåst tills vidare. Jag har sålt kumbucher igen och tjänat en bra slant. Nu har jag bara två kombucher kvar. Frågan är om jag ska odla vidare på en av dom eller om jag ska sälja båda två och avsluta min kombuchauppfödning? Det finns en sida där man kan köpa kombucha och dom tar 250 kronor inklusive frakt och bruksansvisning. Så det finns pengar att tjäna. Nu har jag inte sålt mina för 250 kronor, inte ens hälften av det har jag fått/styck. Men många bäckar små. =) Bytet jag var på igår där jag böt bort en parasollfot och ett skoställ. Jag fick kaffepaket och 2 liter yoghurt för dom. Maken myser för det var Löfbergs lila inte ekologiskt och barnen myser för det var smaksatt yoghurt och inte fil som man måste smaksätta själv med hemgjord sylt/äppelmos. Min farbror fyller år idag. Han brukar aldrig vilja fira sin födelsedag, han ringde och bjöd hit sig själv i tisdags kväll. Han skulle ta med en kompis som var från Trinidad - Tobago som skulle bjuda på vad jag fattade mat, men när mamma och jag pratade om det fick vi för oss att det lika gärna kunde vara småplock eller kakor. Så om det blir kvällsmat i familjen P och vad det blir det återstår att se. Tårta blir det i alla fall. Jag har gjort min farbrors favorittårta Schwarzwald. =) Bild kommer imorgon när den är dekorerad. Jag känner mig jättehedrad att min farbror vill fira sin födelsedag med oss hemma hos oss. =) Maken var inte lika hedrad.
På posten kom det en gratis Bamsetidning. Jag var med i någon tävling och alla som var det fick en tidning. Sen kom det två biobiljetter för reklampauser. Det kom också en bläckpatron. Jag beställde nya patroner, fick 3 svarta istället för 2 svarta och en cyan. Jag fick behålla den svarta och fick en ny cyan - gratis. =) Det gillar jag och jag kommer att handla där igen.


Snart är det skolavslutningar. Jag håller på och finslipar på en favorit i repris present till L:s fröken. L har en annan fröken nu så hon får inte samma sak igen. Den vanliga insamlingen drar nog igång snart och vi kommer att vara med på den också men jag ville ge en egen sak också. Det är sista året L har henne och hon har varit sååååå bra. =) L ville också ge en egen sak så hon har gjort ett pärlband. Jättefint. =) S tar studenten så hon får inte heller ha sina fröknar mer. Hon har gjort kort till sin sånglärare och till sin teaterlärare. Också jättefina. =) Vilka duktiga barn jag har, jag blir alldeles varm inombords. =) Allt matrial hade vi hemma så ingenting har vi köpt. Dom röda och svarta banden klippte S från sina tröjor. Det är dom som sitter inuti axeln som man kan hänga upp plagget med.

Våran biljett till Astrid Lindgren värld har kommit. Vi funderar på om vi ska ge tillbaka den eller inte. Maken nattvandrar i år igen eftersom det är dagen efter studenten. Alla nattvandrare har nästan slutat så det är bara maken och en eller två till som brukar gå. Så om maken inte kommer är det kanske ingen som går runt och tar hand om andras fulla ungdomar. Jag blir helt mörkrädd över vissa historier som maken får höra. Det är 12 - 13 åringar som är rejät fulla som berättar att dom fått sprit av sina föräldrar för att hålla sig undan hela kvällen bland annat. Det är inte enstaka ungdomar utan det är jättevanligt. Sen måste vi räkna igenom våra finanser för att se om vi har råd att åka, fast inträdet är gratis. Maten tar vi med oss men en glass till L vill vi gärna köpa därinne sen kostar som sagt var bensinen en del. I och för sig betalar vi den månaden efter men våran månad efter är en högutgiftsmånad så att då få en hög bensinräkning med gör inte saken bättre. Dessutom tycker ju vissa läsare att vi har råd att köpa våra egna biljetter. Inga kommentarer på det tack - jag kommer ändå inte att publicera dom.

3 kommentarer:

PJAK sa...

Fast om du tar dig dit skulle jag kanske kunna ta mig dit med den lilla datorn.
Annars, är bussgods ok??

Marika på Odlingspyssel sa...

Som lärare kan jag ärligt säga att de där grattiskorten skulle värma mycket mer än alla köpta presenter i världen.

Anonym sa...

Håller med! Visst är det speciellt värmande med saker barnen gjort själva! Värmer i hjärtat!